Roermond in de ban van het Cuypersweekend

Het Cuypersweekend is op 11 en 12 juni aanstaande CREDITS: Cuypershuis

Het Cuypershuis in Roermond organiseert in het weekend van 11 en 12 juni een Cuypersweekend. Er staan diverse activiteiten als speciale rondleidingen, wandel- en fietsroutes en presentaties op het programma. Het publiek kan dan op verschillende locaties in Limburg kennismaken met architect, ambachtsman en vormgever Pierre Cuypers. Het Cuypershuis is dat weekend  bovendien gratis toegankelijk.

In het Cuypershuis is momenteel de expositie ‘Design Derby: Nederland – België (1815 – 2015): het mooiste uit 200 jaar ontwerp’ te zien. Naast rondleidingen door de vaste presentatie zal de conservator van ‘Design Derby’ op zondag een rondgang langs 250 designiconen verzorgen. Ook is er een ‘spreekuur’ over de realisatie van deze tentoonstelling.

Op zaterdag en zondag zijn er Nederlandse en Belgische ontwerpers aanwezig om te vertellen over hun ontwerpprocessen, maar ook om vragen te beantwoorden van het publiek. Speciaal voor families is er op zondag een korte en historische kennismaking met de stoelen in de expositie ‘Design Derby’. Na afloop kan iedereen zelf aan de slag in de educatieve werkplaats, waar geknutseld wordt aan een eigen stoel ontwerp. Meer informatie over het programma is te vinden op www.cuypershuisroermond.nl

Verschillende ‘Cuyperslocaties’ haken verder in op het Cuypersweekend. Met dit weekend worden plekken en gebouwen, die een relatie hebben met architect Pierre Cuypers, in het licht gezet. Dit jaar doen onder meer het Cuypershuis Roermond, VVV Midden-Limburg, de Munsterkerk in Roermond, het Oude Kerkhof in Roermond, kasteel Aerwinkel in Posterholt en Streekmuseum Stevensweert mee.

Meer weten over wat deze locaties te vertellen hebben over hun relatie met architect Pierre Cuypers? Het programma is te vinden op www.cuypershuisroermond.nl/activiteiten/cuypersweekend.html .

BRON: Persbericht Cuypershuis Roermond

 

Lees ook:Prinses Beatrix opent tentoonstelling Joep Nicolas in Cuypershuis
Lees ook:Hoe de stad Roermond aan haar museum kwam
Lees ook:Een sieraad voor de stad Roermond
Lees ook:Royalty ‘speuren’ in Design Derby Cuypershuis
Lees ook:De glasnegatieven van Cuijpers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>