Prinses Beatrix opent tentoonstelling Joep Nicolas in Cuypershuis

Het Cuypershuis in Roermond CREDITS: Wikimedia Commons

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden opent op dinsdagmiddag 10 juni 2014 de tentoonstelling over het leven en werk van Joep Nicolas in het Cuypershuis in Roermond. Joep Nicolas was een kunstenaar en glazenier (1897-1972) die wordt beschouwd als de belangrijkste vernieuwer van de glasschilderkunst in de 20e eeuw. 

In 1925 won Nicolas met zijn ‘Sint-Maartensraam’ de ‘Grand Prix’ op de ‘Exposition internationale des Arts Decoratifs et Industriels Modernes’ in Parijs. Na deze toekenning kreeg hij veel opdrachten voor de beglazing van kerkelijke en niet-kerkelijke gebouwen. Een levenslijn met markante punten uit Nicolas’ leven en werk vormt de rode draad door de expositie met speciale aandacht voor zijn werk als glazenier.

Wie een bezoek aan het Cuypershuis plant, kan wellicht beter wachten tot het weekend van dezelfde week als de opening. In het tweede weekend van juni vindt namelijk elk jaar het Cuypersweekend plaats met vele activiteiten rondom architect/ontwerper en naamgever Pierre Cuypers en moderne vormgeving. Initiatiefnemer van dit weekend is het museum Cuypershuis, in samenwerking met VVV Midden-Limburg en Stichting Oude Kerkhof Roermond. Tijdens het Cuypersweekend is het museum gratis toegankelijk.

Lees ook:Wisselexpositie ‘Joep Nicolas’ in het Cuypershuis verlengd
Lees ook:Roermond in de ban van het Cuypersweekend
Lees ook:Cuypershuis in de ban van het glas
Lees ook:Een sieraad voor de stad Roermond
Lees ook:Hoe de stad Roermond aan haar museum kwam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>