Kunst op YouTube: de pure emotie van Zoë

Kunst op YouTube CREDITS LOGO: YouTube

Kunst op YouTube: ik had de rubriek bedacht om kunst onder de aandacht te brengen. Kunstenaars te laten zien. Werken te laten inspireren. Helaas kreeg ik het niet voor elkaar om elke week op vrijdag een mooi stukje kunst te laten zien, maar nu vond ik toch iets bijzonders: de dans van Zoë in het tv-programma Superkids.

Dans wordt niet door iedereen gezien als een vorm van kunst, net zoals dat soms geldt voor muziek. Ik ben van mening dat kunst er is voor iedereen en een uiting is van creativiteit, originaliteit en inventiviteit. Op welke manier dit gecombineerd wordt, maakt helemaal niet uit. De creatieve uiting van gevoel, van iets wat binnen iemand leeft, wat tot uitbarsting komt op een schilderslinnen, in een straattekening, in een orkestbak of op een podium: kunst is voor mij kunst in de breedste zin van het woord.

“Kunst met een grote K”, zo beschreef Angela Schijf dit optreden van deze 13-jarige ballerina. En inderdaad: het was een optreden met impact, perfect getimed, een prachtige choreografie en ook uitstekend gedanst. Voor mij was het optreden van Zoë het bewijs dat kunst niet alleen om beeldende kunst gaat, het gaat zoveel verder dan dat. Daarom ook schenkt Kunst.blog.nl niet alleen aandacht aan musea, galeries en exposities van beeldende kunstenaars, maar probeer ik ook te kijken naar dans, opera, klassieke muziek, architectuur. Kunst.blog.nl is er voor de mensen die genieten van kunst, in die breedste zin van het woord. Kunst, met een grote K.

Lees ook:Kunst op YouTube: Sabrina Hill
Lees ook:Kunst op YouTube: Rachel Ryle
Lees ook:Kunst op YouTube: Bob Ross
Lees ook:Museumnacht Amersfoort 2012
Lees ook:Kunst op YouTube: Karina Russo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>