Nederlandse stukken onder Londense veilinghamer bij Sotheby’s

CREDITS LOGO: Sotheby’s

Op dinsdag 19 januari komen er in Londen tijdens de veiling “Of Royal and Noble Descent” verschillende objecten onder de hamer die uit Nederland afkomstig zijn. Uit de collectie van wijlen de heer en mevrouw Smidt van Gelder, Née Barones van Zuylen van Nijevelt wordt onder meer een prachtige verzameling zilveren en porseleinen objecten geveild. Het betreft hier de lots 297 – 403. Ook zijn er diverse objecten afkomstig uit het Bisschopshuis van het Bisdom Haarlem – Amsterdam. Deze objecten behoren tot de lots 257 – 396.

Tijdens de veiling worden er ook kunstwerken uit het Palazzo Sacchetti in Rome onder de hamer gebracht. In totaal worden 164 lots geveild. Palazzo Sacchetti behoort tot de Sacchetti-familie, een van de oudste en meest invloedrijke Italiaanse dynastieën. De geschiedenis van de Saccheti’s wordt gelinkt aan die van het politieke en de culturele wereld in Rome. Het interieur van het paleis behoort tot één van de meest spectaculaire in de stad, wat wordt gereflecteerd in de meubels en de kunstwerken die tijdens deze veiling aan bod komen. De opbrengsten van de veiling zullen ten gunste komen van de Giulio en Giovanna Sacchetti Foundation.

Lees ook:Christie’s veilt meesterwerken van Francis Bacon
Lees ook:Kijkdagen veiling Pim Fortuyn begonnen
Lees ook:Bijzondere kunstveiling in Kaatsheuvel: Theo Kuijpers verkoopt zijn collectie
Lees ook:Sotheby’s Londen: Keramiek van Picasso onder de hamer
Lees ook:De magie van Rome

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>