Sotheby’s veilt Karel Appel

Veilinghuis Sotheby’s veilt deze week enkele schilderijen van Karel Appel. Van de vier olieverfschilderijen is bijgaande Cat het meest bijzonder. Karel Appel schilderde, signeerde en dateerde het in 1953.

Appel’s schilderijen komen uit diverse collecties en zijn door de huidige eigenaren aangeschaft in galeries in Eindhoven, Knokke en Palm Beach en op een eerdere veiling van Sotheby’s in Amsterdam. De waarde van de schilderijen varieert van naar schatting 20 tot 200 duizend euro.

Behalve de schilderijen van Appel worden onder meer enkele werken van Asger Jorn, Constant en Corneille geveild. Sotheby’s veilt de schilderijen op woensdag 3 december vanaf 11 uur en vanaf 14 uur. Adres: De Boelelaan 30, Amsterdam.

Lees ook:Benefietveiling voor Nederlandse kunstcentra
Lees ook:Sotheby’s veilt topstuk Karel Appel
Lees ook:Geboortehuis Karel Appel opgeknapt
Lees ook:Litho Escher geveild voor 49 duizend euro
Lees ook:Christie’s veilt voorstudie atelier Rubens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>