Etsen van Rembrandt in de veiling

Soms krijg je als veilinghuis de beschikking over pareltjes waar je alleen maar van kunt dromen. Dat overkwam Veilinghuis van Stockum in Den Haag. Het veilinghuis mag de nalatenschap van antiquair Bob Loose veilen en vond daarin tien etsen van niemand minder dan Rembrandt. 

De werken die ter veiling worden aangeboden zijn zeer diverse. De topstukken worden gevormd door twee etsen die minstens 10.000 euro per stuk op moeten brengen. Het betreft een landschap met koe en een aantal studies van de kunstenaar, waaronder een zelfportret, een bedelend koppel en de hoofden van zowel een man als een vrouw. Wie het veilingspel goed speelt, kan ook over goedkopere werken van Rembrandt gaan beschikken. Het ‘goedkoopste’ werk wordt geveild vanaf 400 euro.

De collectie met grafisch werk van Loose bevatte echter nog meer prachtige werken van andere bekende kunstenaars, waaronder Dürer, Aldegrever en Terborch. De collectie wordt op donderdag 4 juni door de familie van Loose ter veiling aangeboden bij het Haagse veilinghuis. Kijk voor de kavels op de website van Veilinghuis van Stockum. Het veilinghuis biedt overigens nog veel meer andere mooie werken ter veiling aan. Ook die staan op de website vermeld.

BRON: Veilinghuis van Stockum, Den Haag, Stichting Kunstweek

Lees ook:Veilinghuizen bundelen krachten
Lees ook:De onbekende Rembrandt-collectie in boekvorm
Lees ook:Weert krijgt Rembrandt op bezoek
Lees ook:Kunstwerken Monet en Picasso leveren grof geld op bij veiling Christie’s
Lees ook:Rembrandt te zien in spiegelbeeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>