Verkocht schilderij belandt bij afval na veiling

Het werk Snowy Mountain is verdwenen FOTO Poly Auction Hongkong

Een voor 2,5 miljoen euro verkocht schilderij van de Chinese kunstenaar Cui Ruzhuo is na de veiling bij het afval beland. Uit videobeelden van het hotel waar de veiling plaatsvond blijkt dat een groep schoonmakers het schilderij tezamen met een hoop afval heeft opgeruimd. Het schilderij was daar beland nadat een beveilingsman het ingepakte werk bij het afval had geplaatst. Vermoedelijk is het schilderij na de actie van de schoonmakers op de vuilnisbelt beland. 

De veiling werd georganiseerd in opdracht van Poly Auctions in het Grand Hyatt Wan Chai Hotel in Hongkong. De plaatselijke politie is volgens de krant in Hongkong reeds afgereisd naar de vuilnisbelt, maar daar was geen spoor van het schilderij te ontdekken. De politie heeft de verdwijning van het merk daarom aangemerkt als diefstal, ook al is er nog geen verdachte aangehouden voor deze bijzondere vorm van diefstal. Het betreffende werk heet Snowy Mountain en omvat een sneeuwlandschap in de bergen.

Lees ook:Tekening Rembrandt gestolen
Lees ook:HA Schult brengt leger van afvalmensen tot leven in Tel Aviv
Lees ook:Juwelenroof op kunstbeurs Tefaf
Lees ook:TEFAF gewild doelwit voor criminelen
Lees ook:Politie vindt gestolen ‘Rembrandt’ na 15 jaar terug

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>