TEFAF gewild doelwit voor criminelen

Op de kunst- en antiekbeurs TEFAF is vandaag opnieuw getroffen door juwelenroof. De kunstbeurs is al meerdere malen het doewit van een juwelenroof geweest. Hoeveel schade de TEFAF deze keer heeft opgelopen, is nog onduidelijk.

In 2008 werd een diamanten collier gestolen en vorig jaar gingen dieven er met een platina ring en een diamanten hanger vandoor. De waarde van het diamanten collier bedroeg €1,2 miljoen en de gestolen juwelen van vorig jaar hadden een gecombineerde waarde van €860.000. Ook nu is er een sieraad gestolen. De diefstal werd om 15.00 uur ontdekt en wordt momenteel door de politie onderzocht.

De politie Limburg- Zuid kon nog geen nadere informatie over de eventuele dader(s) verstrekken, maar bevestigt wel dat er juwelen zijn ontvreemd. Ook Titia Vellenga, woordvoerster van de TEFAF, kan nog geen mededelingen doen over het juweel dat gestolen is. “De politie heeft de zaak in onderzoek. We hechten veel waarde aan een goede beveiliging. Daarover kan ik echter niets zeggen. We betreuren dit incident.” (bron: de Limburger)

Lees ook:Juwelenroof op kunstbeurs Tefaf
Lees ook:Schilderijen Jan Sluijters gestolen
Lees ook:TEFAF 2011 in cijfers
Lees ook:Museum Het Valkhof toont uitzonderlijk collier
Lees ook:Kunstdief werkte aan eigen kunstverzameling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>