Politie vindt gestolen ‘Rembrandt’ na 15 jaar terug

Het betreffende schilderij FOTO: theartnewspaper.com

De Franse politie heeft een werk, gelinkt aan Rembrandt, na 15 jaar terug gevonden. Het werk  ’L’enfant à la bulle de savon’  werd bijna 15 jaar geleden,  op 14 juli 1999, gestolen uit een provinciaals Frans museum, het Musée d’art et d’histoire in Draguignan. Het schilderij is nu teruggevonden in Nice na een gezamenlijke actie van de politie in Nice en het OCBC, het bureau gespecialiseerd in het verkeer van culturele goederen.

Met de vondst in Nice is het werk zo’n 80 kilometer verderop gevonden. Het schilderij werd in Draguignan gestolen gedurende de lokale parade voor de Nationale Feestdag op 14 juli. De dieven konden zich in het museum begeven via de naastgelegen bibliotheek. Hoewel het alarm destijds wel afging, kwam de politie mede door de drukte rondom de parade te laat om de dieven te pakken. Nu zijn er wel twee mannen opgepakt, omdat zij probeerden het werk te verkopen.

Het betreffende werk wordt regelmatig aan Rembrandt gelinkt, maar geheel zeker is dit niet. Nu het werk weer gevonden is, zal het werk nader onderzocht worden. Zo moet duidelijk worden of het daadwerkelijk een Rembrandt betreft of dat het een werk is van een andere schilder in de stijl van Rembrandt. Wat wel zeker is, is dat het werk uit het château de Valbelle in Tourves, in het Alpes Maritimes department in de Provence-Alpes-Côte d’Azur-regio in Zuid-Frankrijk, is meegenomen tijdens de Franse Revolutie. Ten tijde van de diefstal in 1999 werd ‘L’enfant à la bulle de savon’ geschat op een waarde van zo’n 4 miljoen euro. Indien het werk een echte Rembrandt is, kan de waarde van het schilderij oplopen naar 10 tot 15 miljoen euro.

Lees ook:Juwelenroof op kunstbeurs Tefaf
Lees ook:TEFAF gewild doelwit voor criminelen
Lees ook:Schilderijen Jan Sluijters gestolen
Lees ook:Dieven geven schilderij van Magritte terug
Lees ook:Fabrieksarbeider bezit ongemerkt gestolen werken Gauguin en Bonnard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>