Oudste veilinghuis van Nederland bestaat 200 jaar

Dit jaar bestaat het veilinghuis VendueHuis der Notarissen in Den Haag 200 jaar. Naast een speciale veiling op 15 en 16 mei waar verzamelobjecten met een Haagse herkomst uit vier eeuwen onder de hamer zullen gaan, is er in het Haags Historisch Museum tevens een tentoonstelling aan dit veilinghuis gewijd.

Tijdens de veiling die op 15 en 16 mei in het kader van het lustrum gericht is op Haagse verzamelobjecten uit vier eeuwen, zullen onder andere schilderijen van de Haagse School, Rozenburg porselein, of Haags meubilair voorbijkomen. Voor de achtergrond van de 70 meest bijzondere schilderijen die in de laatste twee eeuwen via het veilinghuis verworven zijn door musea en particulieren, kun je de tentoonstelling in het Haags Historisch Museum bezoeken. Hier komen opmerkelijke veilingstukken aan bod, zoals een van de duurste verkopen van het veilinghuis, namelijk Dame met de hoed van Leo Gestel. Of het iconische werk het Meisje met de parel van Johannes Vermeer, dat ooit voor 2 gulden en 30 cent bij het VendueHuis werd verkocht.

Voor meer informatie rondom lustrumactiviteiten of om meer over het VendueHuis te weten te komen, kun je op de website kijken. De tentoonstelling “Eenmaal, andermaal! 200 jaar Venduehuis Den Haag” in het Haags Historisch Museum kun je nog tot en met 30 september bezoeken.

Lees ook:Den Haag bereidt zich voor op Museumnacht
Lees ook:Veilinghuizen bundelen krachten
Lees ook:Meesters uit het Mauritshuis in Gemeentemuseum Den Haag
Lees ook:Etsen van Rembrandt in de veiling
Lees ook:De herontdekking van de Gebroeders Verveer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>