Project Amsterdam Street Art

Aanstaande woensdag zal het evenement Project Amsterdam Street Art met deelnemende kunstenaars uit binnen- en buitenland van start gaan. Tussen 22 en 26 juni zullen deze internationale street artists (zoals KBTR uit Utrecht, Btoy uit Spanje en Klone uit Israel) in onze hoofdstad overal hun sporen achterlaten die je door middel van een heuze ‘street art tour’ kunt ontdekken, maar de werken zullen ook middels verschillende exposities en paint jams te bewonderen zijn. Bovendien worden er workshops door Alltournative georganiseerd.

Je moet de komende tijd zeker alert zijn op street art in het Amsterdamse straatbeeld want de kunstenaars zullen tijdens het evenement in de stad worden losgelaten om de meest mooie, vrolijke en diepzinnige muurschilderingen in en buiten het centrum te maken. Een aantal locaties worden van tevoren bekend gemaakt (zoals Pand 14, het Prinsengracht muurtje en de muren bij Sloterdijk en het Bellamyplein) maar vele locaties zijn nog steeds onbekend. De organisatie geeft aan dat het grote I Amsterdam logo op het Museumplein met een beetje geluk er ook dit jaar weer aan moet geloven.

Let op zaterdag ook vooral op de grachten waar de Italiaanse Guildor zijn drijvende kunst loslaat. Maar voor een meer traditioneel bezoek aan een galerie kun je voor Street Art terecht bij The Thought Gallery, de GO Gallery, Café de Duivel en de zogenaamde ‘ramen galerie’ op het Bellamyplein waar de bewoners hun ramen beschikbaar hebben gesteld voor de kunst. Voor de openingen van deze verschillende exposities kun je op de website van Amsterdam Steet Art kijken en voor nieuws kun je de Facebook pagina in de gaten houden.

In DJbroadcast zijn een aantal street artists geïnterviewd over het doel van het evenement. Ives.One. zegt over Project ASA: “Door het festival willen we bereiken dat mensen denken over street art als iets normaals, met een positieve inslag. Als wij het zo laten zien, is die sfeer er ook, anders blijft het maar een smoezelig iets, en dat is het niet. Er gebeuren gewoon dingen die misschien over 500 jaar, als de wereld dan nog bestaat, in hetzelfde rijtje worden geplaatst als klassieke kunstenaars. Wij vinden met zijn allen dat dat echt zo is. We leven op dit moment in een tijdsbestek in de wereld waarin we best wel een grote verandering kunnen maken. Voor het gevoel van heel veel mensen misschien niet, maar op de geschiedeniskaart wel. En daar zouden wij graag iets willen bijdragen, op een positieve manier. Dat is ook waarom we dit festival zijn begonnen.”

Lees ook:Google meets Red Bull: Street Art View
Lees ook:Groots Street Art evenement in Bristol
Lees ook:Duitse kunstenaar met humor
Lees ook:Win ruim €13.000 in de Ørestad Street Art Competition
Lees ook:Janet Jackson treedt op in het Louvre

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>