International Classical Music Award voor The Legend of the Invisible City of Kitezh

The Legend of the Invisible City of Kitezh valt in de prijzen CREDITS: De Nationale Opera

Het Nederlands Philharmonisch Orkest en De Nationale Opera hebben een International Classical Music Award gewonnen voor de dvd-uitgave van de DNO-voorstelling The Legend of the Invisible City of Kitezh. Deze voorstelling is uitgevoerd door het Nederlands Philharmonisch Orkest samen met het koor van De Nationale Opera onder leiding van chef-dirigent Marc Albrecht. 

Met deze prijs is er voor het Nederlands Philharmonisch Orkest opnieuw een prijs in de wacht gesleept na de Edison Klassiek en Prix d’Amis. De International Classic Music Award wordt op 28 maart 2015 uitgereikt. Onder de genomineerden waren onder meer ook producties van de Wiener Philharmoniker, Metropolitan Opera en het Mariinsky Theater.

De samenwerking tussen het Nederlands Philharmonisch Orkest en De Nationale Opera, onder leiding van hun gezamenlijke chef-dirigent Marc Albrecht, valt de afgelopen tijd frequent in de prijzen. In december ontving het orkest samen met De Nationale Opera de Edison Klassiek voor de opera Der Schatzgräber én werd het orkest genomineerd voor een Edison met de opname van Manfred Trojahns Orest. Daarnaast ontving het orkest in december een bijzondere Prix d’Amis oeuvreprijs uitgereikt door de Vrienden van De Nationale Opera. Het Nederlands Philharmonisch Orkest werd vorige week samen met De Nationale Opera genomineerd voor een International Opera Award voor de productie Gurre-Lieder.

The Legend of the Invisible City of Kitezh (1907) is een opera van de Russische componist Nikolai Rimsky-Korsakov. De opname van het Nederlands Philharmonisch Orkest werd in februari 2012 gemaakt in de Nationale Opera & Ballet in Amsterdam en begin 2014 uitgebracht op het label Opus Arte. De trailer van de dvd is hieronder te zien.

De International Music Awards – voorheen de Cannes Classical Awards – worden sinds 2011 uitgereikt door een jury bestaande uit critici van gezaghebbende magazines als Opera magazine, Crescendo, Musik & Theater en Scherzo en radioprogramma’s van over de hele wereld en wordt elk jaar in een andere plaats uitgereikt. Na Cannes, Nantes, Milaan en Warschau vindt de ceremonie dit jaar in Ankara in Turkije plaats.

BRON: Persbericht Nederlands Philharmonisch Orkest

Lees ook:Gurre-lieder is genomineerd voor International Opera Award
Lees ook:Chef-dirigent Marc Albrecht geeft masterclass
Lees ook:Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest bestaat 30 jaar
Lees ook:Roméo et Juliette in première bij De Nationale Opera
Lees ook:Januari is Mozart-maand bij het Nederlands Kamerorkest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>