Scheepvaartmuseum krijgt in Erik Gerritsen tijdelijk nieuwe directeur

Scheepvaartmuseum Amsterdam FOTO Wikimedia Commons

De Raad van Toezicht van Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam heeft de heer drs. Erik Gerritsen als algemeen directeur ad interim van Het Scheepvaartmuseum benoemd. Hij zal zijn interimfunctie vervullen tot de Raad van Toezicht van het Scheepvaartmuseum een nieuwe algemeen directeur heeft gevonden. 

Erik Gerritsen zal zijn rol vervullen in samenspraak met de directeur collecties, drs. Henk Dessens. De heer Gerritsen (1949) heeft uitgebreide ervaring op het gebied van het besturen van culturele instellingen. Erik Gerritsen is dankzij zijn zakelijke expertise een goede aanvulling op het huidige management van het museum. Hij was onder meer jarenlang zakelijk directeur van het Concertgebouw, zakelijk directeur ad interim van het Stedelijk Museum in Amsterdam en actief in vele andere neven- en interim-functies in de kunst- en cultuursector.

Het Scheepvaartmuseum toont de bezoeker onder meer hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald. In 13 prikkelende en interactieve tentoonstellingen ontdekt de bezoeker op zijn eigen manier 500 jaar maritieme geschiedenis. Sfeervolle tentoonstellingen tonen het beste uit de vooraanstaande collectie. Bovendien zijn er speciale tentoonstellingen voor families, zoals Het verhaal van de walvis en Zie je in de Gouden Eeuw. Op 24 april jongstleden mocht het museum de 1 miljoenste bezoeker begroeten sinds de heropening in 2011.

Lees ook:Het Rembrandthuis heeft nieuwe directeur
Lees ook:Het Rembrandthuis krijgt in Lidewij de Koekkoek nieuwe directeur
Lees ook:Taco Dibbits wordt nieuwe hoofddirecteur Rijksmuseum
Lees ook:Beatrix Ruf is nieuwe directeur Stedelijk Museum
Lees ook:Scheepvaartmuseum verrijkt collectie met schilderij Nooms

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>