Scheepvaartmuseum verrijkt collectie met schilderij Nooms

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam heeft dankzij de genereuze steun van de Vereniging Rembrandt, de BankGiro Loterij, het Mondriaan Fonds, de particuliere steunstichting van Het Scheepvaartmuseum, Het Compagnie Fonds en de Vereeniging Nederlandsch Historisch Scheepvaart Museum de eigen collectie verrijkt met een topstuk van de 17e-eeuwse zeeschilder Reinier Nooms (1623/24 – 1664).

Het gaat om het werk Gezicht op het IJ en ‘s Lands Zeemagazijn te Amsterdam, bij laag water in 1664 van Reinier Nooms, alias Zeeman. Te zien zijn een aantal oorlogsschepen op het water voor het huidige Scheepvaartmuseum. Nooms was een bekende zeeschilder, tekenaar en etser, maar werd ook wel bekend onder zijn naam Zeeman. Die naam gebruikte hij ook omdat hij vaak grote zeereizen maakte. Het door Het Scheepvaartmuseum aangeschafte werk is ook ondertekend met Zeeman. Het schilderij van Nooms zal onder meer getoond worden tijdens de jubileumexpositie in het najaar van 2016, wanneer het 100-jarig bestaan van de collectie van Het Scheepvaartmuseum wordt gevierd.

BRON: Persbericht Het Scheepvaartmuseum

 

Lees ook:The Ultimate Sailor in het Scheepvaartmuseum
Lees ook:Scheepvaartmuseum krijgt in Erik Gerritsen tijdelijk nieuwe directeur
Lees ook:‘Amsterdamse kunsthal is luchtkasteel’
Lees ook:Tropic City Amsterdam: het experiment met Jólan van der Wiel
Lees ook:Leidse kunstenaar verkoopt werk voor bitcoins

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>