Groninger Museum kopje onder?

Exterieur Groninger Museum. Foto: Ralph Richter © Groninger Museum

Het Groninger Museum ligt dan wel op een prachtige locatie in het Verbindingskanaal en op een steenworp afstand van het centrale station van Groningen, maar vanwege de hoge waterstand moet het museum nu mogelijk ontruimd worden. Waterschap Hunze en Aa’s heeft het museum gewaarschuwd voor een stijging van de waterstand de komende dagen. De zalen onder waterpeil zullen daarom waarschijnlijk donderdagmorgen ontruimd worden, zo werd vanavond bekend gemaakt.

Eerder op de dag legde Willemien Bouwers (woordvoerster van het Groninger Museum) uit: “Het waterpeil staat nu op ongeveer negentig centimeter. Het is het afgelopen uur een beetje gezakt, maar de verwachting is dat het de komende dagen gaat stijgen. Bij 97 centimeter boven NAP zouden we moeten ontruimen en het museum sluiten.”

 

De hoge waterstand bij het Groninger Museum om 15.00 uur vanmiddag. Foto twitter.com/henk_tammens

Als het museum inderdaad ontruimd zou moeten worden, heeft dit heel wat voeten in de aarde, aangezien de kunstwerken en designstukken in de zalen op de begane grond (bv. De tentoonstelling over Azzedine Alaïa en kunstenaar Jan Altink) dan naar boven verplaatst moeten worden. In 1998 werd het museum ook al eens ontruimd in verband met een te hoge waterstand. Toen sijpelde er water via de ramen in de gangen van de begane grond naar binnen. Het museum zou dan bovenop de financiële tekortkomingen ook nog eens extra kosten voor waterschade oplopen. (Bron: Dagblad van het Noorden, NRC, RTV Noord, NU.nl)

Lees ook:De Oase van Matisse in het Stedelijk
Lees ook:Groninger Museum toont eigen hoogtepunten
Lees ook:Wateroverlast bij Museum Boijmans van Beuningen
Lees ook:Groninger Museum wil renoveren
Lees ook:Vijf miljoenste bezoeker voor Groninger Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>