Onduidelijkheid over opstappen Van Twist

Kees van Twist. Foto NRC / Maurice Boyer

Vanochtend werd het vertrek van Kees van Twist als directeur van het Groninger Museum in het Dagblad van het Noorden (DvhN) aangekondigd. Momenteel kampt het Groninger Museum namelijk met een financieel tekort van meer dan drie miljoen euro dat onder het bewind van Van Twist is ontstaan. Van Twist zou in een exclusief interview met het DvhN hebben gezegd dat het vertrouwen in hem is verdwenen en dat dit reden is om zijn ontslag aan te bieden. Later op de dag ontkende Van Twist echter zijn vertrek als directeur van het Groninger Museum. Van Twist gaf aan verkeerd te zijn geciteerd in het DvhN, en zou het volgende hebben gezegd: “Ik was graag doorgegaan, maar het vertrouwen in mij is verdwenen. Ik ga niet aan een dood paard trekken”. In het filmpje van OogTV is Kees van Twist aan het woord.(Bron: OogTV, DvhN, Volkskrant, NRC)

Update 21-12-2011 : Van Twist gaat per 1 januari definitief weg bij Groninger Museum. De schuld van het Groninger Museum, 4,3 miljoen euro, blijkt nog groter dan gedacht. Ook een deel van de Raad van Toezicht stapt per direct op. Voor meer informatie, klik hier.

Lees ook:Groninger Museum wil renoveren
Lees ook:Christie’s veilt Kees van Dongen
Lees ook:Bewoners botsen met Groninger Museum
Lees ook:Alexander McQueen tentoonstelling naar Nederland?
Lees ook:‘Valse Appel in Groninger Museum’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>