Wateroverlast bij Museum Boijmans van Beuningen

De kelder van het Museum

De kelder van het museum CREDITS: Museum Boijmans van Beuningen

De hevige regenval van de afgelopen dagen, en dan met name het noodweer van afgelopen nacht, heeft Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam in de problemen gebracht. Sinds 3.00 uur vannacht draaien de pompen van het museum op volle toeren om verdere schade aan het museum te voorkomen. 

De vijver in de museumtuin CREDITS: Museum Boijmans van Beuningen

De vijver in de museumtuin CREDITS: Museum Boijmans van Beuningen

Door de zware regenval zijn de opvang-reservoirs volgelopen, maar ook de grond rondom het museum is zo goed als geabsorbeerd. Daardoor kan het water nergens naar toe. Deze nacht is dan ook op diverse locaties in het museum het water de kelder in gestroomd. Daar bedreigt het water nu de depots. Verder bevindt de zaal met archeologische gebruiksvoorwerpen zich onder het museumrestaurant. Daar is de vijver overstroomd en zoekt het water zich via de ramen een weg naar binnen. Het bestuur van het museum houdt dan ook het hart vast voor de komende uren en dagen, waarbij er nog meer regen is voorspeld en de grond verzadigd is.

De gang onder het museumrestaurant

De gang onder het museumrestaurant

Museum Boijmans van Beuningen kijkt verder uit naar het geplande Collectiegebouw in het Museumpark. Deze bouw is al noodzakelijk voor het museum, maar met het oog op de huidige ontwikkelingen helemaal. Een definitieve beslissing over de bouw is echter nog steeds niet gemaakt. Het grote voordeel van het externe depot, dat het Collectiegebouw zou vormen, is dat er geen kelder is en kunstopslag plaatsvindt op minimaal zes meter hoogte.

Overigens is Museum Boijmans van Beuningen niet het enige museum met problemen. Ook Museum RockArt in Hoek van Holland heeft te maken met wateroverlast. De collectie is daar echter niet in gevaar geweest, omdat de tentoongestelde spullen niet op de grond staan. Wel is het museum als gevolg van de waterschade vandaag en morgen de gehele dag gesloten.

Lees ook:Olafur Eliasson keert terug naar Boijmans van Beuningen
Lees ook:Groninger Museum kopje onder?
Lees ook:Boijmans van Beuningen introduceert @Boymans
Lees ook:PAN Amsterdam goed bezocht
Lees ook:Oud-directeur Museum Boijmans Van Beuningen overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>