Picasso in Palestina te zien dankzij Van Abbemuseum

Picasso, Buste de Femme, 1943. Foto: Peter Cox

Vanaf 24 juni zal er voor de eerste keer een origineel schilderij van Picasso in Ramallah tentoongesteld worden bij de International Academy of Art Palestine ( IAAP). Om dit mogelijk te maken heeft het Van Abbemuseum te Eindhoven het werk Buste de Femme uit 1943 uitgeleend. Er zal zelfs een documentaire worden gemaakt door niemand minder dan de internationaal bekende regisseur Rashid Masharawi over het bijzondere vervoer en de voorbereidingen voor de tentoonstelling.

Dit kunstwerk van Picasso maakt onderdeel uit van een artistiek project van Khaled Hourani van het IAAP en het zal in een speciaal geconstrueerde ruimte tentoongesteld worden. Als aanvulling op de expositie organiseert het IAAP speciale ‘Picasso Talks’ waar internationale sprekers hun mening uiten over de artistieke, politieke en sociale implicaties rondom deze tentoonstelling en de reis van het kunstwerk naar Ramallah. De film die regisseur Rashid Masharawi van het proces maakt, zal in 2012 aan een breed publiek getoond worden en het Belgische kunsttijdschrift A Prior zal vervolgens een speciale uitgave over dit project publiceren waar we ook in Nederland naar uit kunnen kijken.

Lees ook:Picasso in Parijs trekt hoge bezoekersaantallen
Lees ook:Kunst app van de week: Museu Picasso
Lees ook:De Stein collectie gereconstrueerd in Parijs
Lees ook:Alex van Warmerdam krijgt Johannes Vermeer Prijs
Lees ook:Waardevol schetsboek Picasso gestolen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>