Picasso in Parijs trekt hoge bezoekersaantallen

Pablo Picasso, Le Moulin de la Galette, 1900

De tentoonstelling ‘Picasso in Parijs, 1900- 1907’ in het Van Gogh museum te Amsterdam heeft sinds de opening op 18 februari al 100. 000 kunstliefhebbers getrokken. Deze overzichtstentoonstelling met ruim 70 kunstwerken, laat de artistieke ontwikkeling zien die Picasso doormaakte vanaf zijn aankomst in Parijs tot 1907. Bijzonder zijn de kunstwerken uit Picasso’s beginjaren, toen hij nog een jonge, onbekende kunstenaar was.

Pablo Ruiz y Picasso (1881-1973) had in 1900 al een bezoek aan Parijs (het culturele centrum van Europa op dat moment) gebracht, maar ging er in 1904 voorgoed wonen. Daar werd hij één van de boegbeelden van de avant-garde. Picasso’s doorbraak zal tevens uitvoerig behandeld worden in de documentaire ‘Eating Fire’ die de AVRO op 5 april in het tv-programma Close Up uitzendt.

Directeur Axel Rüger geeft aan erg blij te zijn met de belangstelling uit binnen- en buitenland. ‘Met name veel Nederlandse bezoekers weten opnieuw de weg naar het Van Gogh Museum te vinden en zijn verrast door de getoonde werken van de jonge Picasso’. In de tentoonstelling, die nog tot 29 mei te bezoeken is, worden onder andere topstukken als Moulin de la Galette en Zelfportret met palet getoond. Veel belangrijke werken heeft het Van Gogh museum in bruikleen uit privé-collecties en musea zoals het Centre Pompidou in Parijs, het Metropolitan Museum of Art en het Guggenheim Museum in New York. (bron: Nieuwsbank)

Lees ook:Kunst app van de week: Museu Picasso
Lees ook:Waardevol schetsboek Picasso gestolen
Lees ook:De Stein collectie gereconstrueerd in Parijs
Lees ook:Topstukken van Picasso voor het eerst in Nederland
Lees ook:Musée de Picasso Parijs heropent in september

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>