Kunstenaar Ben Akkerman overleden

landschap - ben akkerman (1955)

Beeldend kunstenaar Ben Akkerman is vorige week op 89-jarige leeftijd overleden, meldt conservator Hans Janssen van het Haags Gemeentemuseum vandaag.

Akkerman (1920-2010) laat een klein oeuvre van schilderijen, tekeningen en foto’s na. Zijn favoriete onderwerp was het Twentse landschap. De velden, bomen en stallen legde hij in de loop der jaren steeds abstracter vast.

Als het resultaat van zijn inspanningen hem niet zinde, gooide hij het weg. Het is een van de redenen waarom hij een relatief klein, sterk oeuvre nalaat.

Akkerman, die in Enschede een teruggetrokken leven leidde, brak in 1973 door met een solotentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Ook het Rijksmuseum Twenthe, Boijmans Van Beuningen, het Van Abbemuseum en het Haags Gemeentemuseum exposeerden zijn werk.

Zijn overlijden is zowel voor het Haags Gemeentemuseum als het Rijksmuseum Twenthe aanleiding binnenkort onder meer de tekeningen en foto’s ten toon te stellen die Akkerman in 2004 en 2006 aan deze twee musea heeft geschonken.

zonder titel - ben akkerman

Lees ook:ZomerExpo viert Valentijnsdag 2012
Lees ook:ArtTube gaat uitbreiden
Lees ook:Cézanne, Picasso en Mondriaan
Lees ook:Rijksmuseum Twenthe onthult nieuwe aanwinst
Lees ook:Rijksmuseum Twenthe schenkt gratis restauratie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>