ArtTube gaat uitbreiden

ArtTube, het online videokanaal dat in 2009 door het Boijmans Van Beuningen werd gelanceerd, gaat uitbreiden. Vanaf dit najaar zullen naast het Boijmans ook het Haags Gemeentemuseum, het Stedelijk Museum Amsterdam, Museum De Pont in Tilburg en het M HKA in Antwerpen deelnemen aan het project. Met de samenwerking tussen deze 5 musea moet ArtTube het grootste collectieve videoplatform voor kunst en design in Nederland en België worden.

De doelstelling van deze musea is redelijk ambitieus: ze willen vanaf 2014 een half miljoen bezoekers per jaar trekken. Ter vergelijking, de Amerikaanse variant ArtBabble ( een samenwerking tussen o.a. het MoMA, het Metropolitan en het Guggenheim) trekt volgens een persbericht zo’n 350.000 unieke bezoekers per jaar. Om alvast de smaak te pakken te krijgen, kun je op ArtTube bijvoorbeeld de video over het kunstwerk Laat je haar neer van Pipilotti Rist bekijken.

Lees ook:Boijmans brengt ArtTube
Lees ook:ARTtube is klaar voor de toekomst
Lees ook:ARTtube komt naar Lowlands
Lees ook:ARTtube lanceert ARTtinder: daten met kunst in het museum
Lees ook:ARTtube op Lowlands

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>