Huis van Hilde genomineerd voor European Museum of the Year Award

Huis van Hilde is genomineerd voor een internationale prijs. Het archeologiecentrum van de provincie Noord-Holland maakt kans op de European Museum of the Year Award. Deze prijs werd in 2015 nog toegekend aan het Rijksmuseum. In mei 2017 zullen in Zagreb, Kroatië, de winnaars bekend worden gemaakt.

Huis van Hilde is het archeologiecentrum van de provincie Noord-Holland in Castricum. In het hart van het bijzondere gebouw, in de vorm van een middeleeuws langhuis, is een indrukwekkende tentoonstelling te zien over de archeologie en de bewoningsgeschiedenis van Noord-Holland. Bezoekers kunnen er ontdekken hoe mensen vroeger leefden en hoe een archeoloog een heel mensenleven kan reconstrueren met wat er uit de grond komt. Jack van der Hoek, gedeputeerde cultuur: “Wij zijn ontzettend blij met deze nominatie. Huis van Hilde is begin 2015 geopend en heeft al meer dan 75.000 enthousiaste bezoekers ontvangen. De waardering van deze internationale jury toont aan dat de provincie een culturele aanwinst rijker is waar we trots op mogen zijn!”

In totaal zijn er 46 genomineerden. Naast Huis van Hilde maakt ook Museumplein Limburg kans op de prijs. Kanshebbers uit andere landen zijn onder andere Musée National Picasso-Paris, Heraklion Archaeological Museum (Griekenland) en de National Gallery (Sofia, Bulgarije). Het European Museum Forum valt onder de Raad van Europa. De organisatie reikt sinds 1977 de prijs uit voor het museum van het jaar. De prijs wordt toegekend aan twee soorten musea: bestaande musea die in de afgelopen twee jaar zijn vernieuwd of uitgebreid en nieuwe musea die in de afgelopen twee jaar zijn geopend. Het Rijksmuseum, het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen en Museum Catherijneconvent in Utrecht namen eerder de prijs in ontvangst.

BRON: Persbericht ANP Perssupport

 

Lees ook:Huis van Hilde gaat open voor publiek
Lees ook:Vondsten uit de Vecht in Huis van Hilde
Lees ook:Science Center NEMO is beste kidsproof museum 2014
Lees ook:Nederlands museum populairder dan Louvre
Lees ook:Keukenhof eert Van Gogh in 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>