Belinda Petri wint de fotowedstrijd Fotografeer je eigen Vorstelijke illusie

De winnende foto CREDITS Belinda Petri

In het Bonnefantenmuseum is de winnaar bekend gemaakt van de fotowedstrijd Fotografeer je eigen Vorstelijke illusie. De jury bestaande uit Charlotte Dumas (kunstenaar), Harry Heuts (nieuws- en popfotograaf, docent aan de Academie voor beeldende kunsten Maastricht) en Stijn Huijts (artistiek directeur Bonnefantenmuseum), heeft de prijs, een weekendje Rotterdam met bezoek aan het Nederlands Fotomuseum ter waarde van € 500,- uitgereikt aan Belinda Petri, kunsthistorica, uit Aken.

Het Bonnefantenmuseum heeft in maart 2015 een oproep gedaan aan jong en oud om een Vorstelijke illusie te fotograferen met als uitgangspunt de stillevens van de 17e eeuwse schilder Henri de Fromantiou. De 32 geselecteerde  foto’s voor de eindjuring kwamen uit alle windstreken, van Groningen tot België en Duitsland. De jury werd voor een moeilijke taak gesteld. De amateurfotografen gooiden al hun creativiteit in de strijd waardoor de variatie groot was.

De winnaar werd bekend gemaakt tijdens een feestelijke middag in het Bonnefantenmuseum. ”De winnaar, Belinda Petri, is een amateurfotografe in de ware zin van het woord: gepassioneerd en enthousiast. Aan haar foto zagen we dat ze zich heeft verdiept in het thema. Bovendien heeft ze zich heel duidelijk laten inspireren door Henri de Fromantiou”, aldus de jury. Belinda Petri was verrast toen bleek dat ze gewonnen had: “Ik was de laatste die een foto heeft geüpload om 23.55 uur. Ik had die middag de tentoonstelling bezocht. Toen ik thuis kwam, heb ik alles in mijn keuken verzameld en ben ik aan de slag gegaan met de foto.”

De tentoonstelling Henri de Fromantiou – Vorstelijke illusies is nog een kleine maand (tot en met 28 juni 2015) te zien in het Bonnefantenmuseum. In de tentoonstelling ligt de nadruk op het ‘vergeten’ oeuvre van de 17de eeuwse schilder De Fromantiou en zijn hoogtijdagen als hofschilder in Potsdam. Bij de tentoonstelling is ook de eerste monografie over de schilder verschenen met essays over zijn levensloop, zijn functie aan het hof, zijn oeuvre en zijn rol als kunstagent.

BRON: persbericht Bonnefantenmuseum

Lees ook:Henri de Fromantiou: een unieke expositie
Lees ook:Bonnefanten viert verjaardag met Fromantiou, Rossi en Gauguin
Lees ook:CERAMIX zorgt voor indrukwekkende eindsprint 2015 Bonnefantenmuseum
Lees ook:De droomwereld van Annemarie Petri
Lees ook:Hermitage Amsterdam maakt winnaars tafeldekwedstrijd bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>