Het Rijksmuseum ABC voor de kids

Wim Pijbes overhandigt het eerste exemplaar aan de 3-jarige Vos FOTO: Jan Kees Steenman

Rijksmuseumdirecteur Wim Pijbes overhandigde vanochtend in de tuinen van het Rijksmuseum het eerste exemplaar van het ‘Rijksmuseum ABC’ aan de 100.000e jeugdige bezoeker van dit jaar, de 3-jarige kleine Vos. Het voorlees- en kijkboek bevat 26 aansprekende details, van appel tot zwaan. Deze selectie vormt voor de allerjongste bezoekers een verrassende eerste kennismaking met de meesterwerken van het Rijksmuseum. Tegelijkertijd verschijnt de Engelse versie: Rijksmuseum ABC, apple to zoo.

Rijksmuseum ABC is het tweede kinderboek van de museumdirecteur. In 1997 startte hij de bekroonde 15-delige  Kinderkunstboekenreeks waaraan onder meer Jan Wolkers, Bianca Stigter en Paul van Loon meewerkten. Van zijn hand verscheen in deze serie Het Kleine Schilderboek. Kinderen tot en met 18 jaar hebben gratis toegang tot het Rijksmuseum. Het is de ambitie van het museum om elk kind voor zijn twaalfde te ontvangen in school- of gezinsverband.

Rijksmuseum ABC  is een hardcover blokboek en is geschikt voor kinderen in de leeftijd 2 tot 5 jaar. Het boek kost 14,95 euro en is onder meer te koop in de webwinkel.

BRON: Persbericht Rijksmuseum

Lees ook:De kinderen van het Rijksmuseum op een Kinderpostzegel
Lees ook:Rijksmuseum trekt recordaantal bezoekers in 2014
Lees ook:Rijksmuseum beleeft topjaar in 2015
Lees ook:Wim Pijbes vertrekt als directeur Rijksmuseum
Lees ook:Rijksmuseum leeft in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>