De kinderen van het Rijksmuseum op een Kinderpostzegel

Rijksmuseum, 2013. Foto: John Lewis Marshall

Je kunt kunst verzamelen, maar ook postzegels sparen. Dat maakt samen een fantastische combinatie, want dit jaar vormen de kinderen van het Rijksmuseum in Amsterdam de basis voor de Kinderpostzegels. De Stichting Kinderpostzegels en PostNL brengen samen met het Rijksmuseum de kinderpostzegels uit. Het thema is dit jaar ‘Laat kinderen leren’. 

De kinderen van het Rijksmuseum staan centraal op de Kinderpostzegels van dit jaar. Bij het maken van de zegels is geput uit het enorme en fantastische aanbod van kunstenaars van de Gouden eeuw tot laat in de vorige eeuw van het Rijksmuseum. Rembrandt, Jan Steen, Breitner en Israëls, allemaal hebben ze kinderen prachtig vastgelegd op hun schilderijen. Helaas zullen niet alle kinderen van het Rijksmuseum op de postzegels vereeuwigd worden. Pas bij de presentatie van de kinderpostzegels in september wordt duidelijk welke kinderen van het Rijksmuseum alsnog hun steentje mogen bijdragen aan de toekomst van de kinderen van nu.

Volgens Wim Pijbes, hoofddirecteur Rijksmuseum is het een enorme eer dat de Stichting Kinderpostzegels gekozen heeft voor de kinderen van het Rijksmuseum: “Kinderen horen in het Rijksmuseum thuis. Niet alleen als bezoekers, maar ook afgebeeld op tientallen schilderijen en voorwerpen. We zijn dan ook zeer vereerd dat Stichting Kinderpostzegels ‘onze’ kinderen dit jaar heeft uitverkoren om af te beelden op de prachtige zegels.”

Lees ook:Big Eyes op het witte doek
Lees ook:Rijksmuseum beleeft topjaar in 2015
Lees ook:Rijksmuseum toont originele illustraties bekroonde kinderboeken
Lees ook:Penselen in het Rijksmuseum
Lees ook:Het Rijksmuseum ABC voor de kids

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>