Rijksmuseum leeft in Nederland

De opening van het Rijksmuseum op 13 april 2013 FOTO: Paul Menno Jørgen

Het Rijksmuseum trekt bezoekers uit heel Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy. Vooral vanuit Friesland en Noord-Brabant komen veel bezoekers naar het museum in Amsterdam. Het Rijksmuseum blijkt bezoekers uit alle lagen van de bevolking te trekken, ongeacht inkomen, opleiding of leeftijd van de Nederlanders. 

Directeur Wim Pijbes van het Rijksmuseum geeft aan blij te zijn met de brede belangstelling voor het museum: “We zijn ontzettend dankbaar dat de Nederlanders het Rijksmuseum zo waarderen en zullen hard werken om dit succes te bestendigen en uit te bouwen. Met de opening van de vernieuwde Philipsvleugel later dit jaar hopen wij het publiek te blijven verrassen met grote en kleine tentoonstellingen.” Sinds de opening van het vernieuwde Rijksmuseum op 13 april 2013 heeft het museum 2,7 miljoen bezoekers over de vloer gehad. Zo’n 1 miljoen is afkomstig uit het buitenland. Dat is een toename met 30% ten opzichte van de situatie voor de heropening. Het museum trekt publiek van alle leeftijden. 31% van de Nederlanders boven de 18 jaar zegt het museum in de komende twee jaar te willen bezoeken. Tot en met 18 jaar is een bezoek aan het Rijksmuseum gratis. Wel worden kinderen natuurlijk geregistreerd als bezoeker. In een jaar tijd zagen 360.750 kinderen uit binnen- en buitenland het Rijksmuseum.

Om het éénjarige bestaan van het nieuwe Rijksmuseum te vieren heeft hoofdsponsor KPN diverse acties bedacht. Exact een jaar na de opening, afgelopen zondag, werd er al een online VIP-rondleiding georganiseerd. Tot en met 19 april is er ook nog een digitale topstukkengalerij via abri’s op tal van metrostations in Rotterdam en Amsterdam. Ter plekke kan het publiek een selfie maken en delen via de interactieve abri’s in Rotterdam en Amsterdam. Uniek aan deze actie is dat de digitale beelden geanimeerd zijn: de melk stroomt uit de melkkan en de Nachtwacht beweegt echt.

Lees ook:Rijksmuseum beleeft topjaar in 2015
Lees ook:De kinderen van het Rijksmuseum op een Kinderpostzegel
Lees ook:Rijksmuseum trekt recordaantal bezoekers in 2014
Lees ook:Wim Pijbes vertrekt als directeur Rijksmuseum
Lees ook:Het Rijksmuseum ABC voor de kids

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>