Meisje met de Parel opent Mauritshuis

Johannes Vermeer Meisje met de parel, c. 1665 Mauritshuis, Den Haag

Johannes Vermeer
Meisje met de parel, c. 1665 Mauritshuis, Den Haag

Het Meisje met de Parel opent op 27 juni het Mauritshuis. Verwelkomd door zes ruiters van de Cavalerie Ere-Escorte, het Residentie Orkest en een fanfare wordt het schilderij van Johannes Vermeer – verbeeld door ‘het meisje ‘in levende lijve – in een enorme transportkist op deze dag ‘afgeleverd’ bij het museum.

Op spectaculaire wijze betreedt zij vervolgens het 17e-eeuwse Mauritshuis en de nieuwe Royal Dutch Shell vleugel aan de overzijde van de straat. De tocht die zij door het museum maakt is te volgen op grote videoschermen. Begeleid door acrobaten met medewerking van de Ashton Brothers en muziek van Toeac verricht de Koning Willem-Alexander om 17.30 uur de officiële openingshandeling. Vervolgens maakt hij als eerste gast een besloten rondgang door het Mauritshuis. Omstreeks 20.00 uur gaan de hekken tot middernacht open voor het publiek. Iedereen is welkom het museum die avond gratis te bezoeken. Publiek kan die avond ook de eerste expositie in de nieuwe tentoonstellingsruimte bezoeken, getiteld Mauritshuis – het gebouw.

Lees ook:Vernieuwd Mauritshuis ontvangt direct 2.000 bezoekers
Lees ook:PostNL eert het vernieuwde Mauritshuis met nieuwe postzegels
Lees ook:Het Mauritshuis is klaar voor de toekomst
Lees ook:Meesters uit het Mauritshuis in Gemeentemuseum Den Haag
Lees ook:Kunstenares Marte Röling krijgt Eremedaille

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>