Dit weekend laatste kans om te bezoeken (week 20)

Morgen is het de laatste dag van veel tentoonstellingen. Zo is zondag bijvoorbeeld de laatste dag van “Vlaamse Vedetten. Modernisme bij de zuiderburen 1885- 1960” en “Arjan van Arendonk” in het Noordbrabants Museum voordat dit museum sluit voor een grootscheepse verbouwing. Ook sluit morgen “Robert Therrien” (Museum De Pont), “Sureëel” (Boijmans van Beuningen), de “Volkskrant Beeldende Kunst Prijs” (Stedelijk museum Schiedam) en “Aantekeningen over het verleden” in het Armando Museum.

Het Noordbrabants Museum zal binnenkort de deuren sluiten. Tot eind 2012 zal het museum verbouwd worden en komen er nieuwe museumvleugels bij. Samen met het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch vormt het Noordbrabants Museum in de toekomst het nieuwe Bossche Museumkwartier van de stad Den Bosch. Voordat het museum sluit, heb je nog even de kans om de Vlaamse Vedetten (met 50 werken van bekende modernisten uit België zoals James Ensor en René Magritte) en recente schilderijen met bloemstillevens van Arjan van Arendonk te bezoeken. Deze moderne werken worden naast klassieke bloemstillevens gepresenteerd.

In het Museum Boijmans van Beuningen worden er altijd verschillende tentoonstellingen naast elkaar gepresenteerd. Één van deze tentoonstellingen, “Sureëel”, waar surreële foto’s uit verschillende periodes getoond worden, zal morgen aflopen. Daarnaast kun je onder andere genieten van De Collectie Verrijkt, Schoonheid in de wetenschap, de beruchte Pindakaasvloer, Van Gogh & Roulin en Pipilotti Rist.

Museum De Pont toont dit weekend nog de sculpturen en tekeningen van de Amerikaanse Robert Therrien. Het museum omschrijft zijn werk als alledaagse gebruiksvoorwerpen die een dimensie krijgen die hen letterlijk en figuurlijk onontkoombaar maakt. Deze monumentale werken maken een museumbezoek juist níet alledaags!

©Armando Museum

De tentoonstelling “Aantekeningen over het verleden”in het Armando Museum te Amersfoort laat het werk van Reli Avrahami en Armando zien. Dit zijn kunstenaars van verschillende generaties die ieder op eigen wijze het vervagen van herinneringen aan (oorlogs)geweld tegen gaan door het verleden levend te houden middels de kunst. Reli Avrahami is een fotografe die geïnteresseerd is in de ‘gewone’ mens, dus mensen uit de middenklassen en de lagere klasse. Ze maakt onder andere fotoseries over het alledaagse leven en van Armando zijn schilderijen en tekeningen te zien waar oude foto’s en ansichtkaarten in opgenomen zijn.

Tot slot toont het Stedelijk Museum Schiedam dit weekend voor het laatste de werken van de Volkskrant Kunstprijs genomineerden Nik Christensen, Esiri Erheriene- Essi, Marijn van Kreij, Ahmet Ögüt en Jonas Staal. Ahmet Ögüt heeft de prijs in de wacht gesleept.

De Caldic collectie in de Kunsthal Rotterdam zou ook dit weekend eindigen, maar is wegens succes tot 4 juni verlengd.

Lees ook:Dit weekend laatste kans om te bezoeken (week 21)
Lees ook:Armando Museum sluit haar deuren
Lees ook:50 jaar tekenkunst in Nederland
Lees ook:Dit weekend laatste kans om te bezoeken (week 22)
Lees ook:Armando Collectie vindt nieuw onderkomen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>