Armando Collectie vindt nieuw onderkomen

MOA-Armando in het woud FOTO: Ernst Moritz

Er is een nieuw onderkomen gevonden voor de Armando Collectie. Na de catastrofale brand in het Armando Museum in Amersfoort in 2007 werd lang gezocht naar een nieuwe locatie voor de collectie. Het Museum Oud Amelisweerd, ook wel bekend als MOA, in Bunnik zal drie collecties van Armando gaan herbergen. De werken van Armando zijn voor de tentoonstelling eerst grondig gerestaureerd, mede als gevolg van de brand.

MOA moet gezien worden als een huis van kunst waarin aan de hand van drie collecties, de historische buitenplaats, de Armando Collectie en de collectie Chinese en historische behangsels, de wezenlijke en universele relatie tussen de mens en zijn natuur onderzocht, verdiept en in samenhang gepresenteerd wordt. In de openingstentoonstelling Armando in het woud wordt het oeuvre van Armando voor het eerst in de nieuwe museale context van MOA getoond.

Armando in het woud betreft een dwarsdoorsnede van thema’s, tijdsperioden en disciplines. De bezoeker kan zich vergapen aan keramiek, brons, lithografieën, tekeningen en schilderijen. Ook is er ruimte voor een aantal nieuwe werken van de kunstenaar Armando. De tentoonstelling is te zien van 22 maart t/m 31 augustus 2014 en werd recent geopend door Prinses Beatrix.

Lees ook:Armando viert 85e verjaardag in stijl in MOA
Lees ook:‘Vruchten van het voorjaar. Nieuw werk van Armando’
Lees ook:Armando Museum sluit haar deuren
Lees ook:Museum Oud Amelisweerd gaat samenwerking aan met Guangdong Museum in China
Lees ook:De Armando-collectie van Tony de Meijere

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>