Dit weekend laatste kans om te bezoeken (week 21)

Robbie Cornelissen, When the circus comes to town II, 1998. Centraal Museum

Dit weekend zullen verschillende tentoonstellingen sluiten. Zo is zondag bijvoorbeeld de laatste dag van “Studio Vertigo” van Robbie Cornelissen in het Centraal Museum, “Beestenboel” in het Sieboldhuis en “True Colours” in het Museum voor Moderne Kunst Arnhem. Ook in Museum Beelden aan Zee sluiten er maar liefst vier tentoonstellingen: “Van Barye tot Bugatti”, “Oog, hart en handen”, “Skin” en “Paradise City”.

In het Centraal Museum te Utrecht kun je dit weekend nog de bijzondere tentoonstelling Studio Vertigo zien. Kunstenaar Robbie Cornelissen heeft voor deze tentoonstelling ook een nieuw werk van groot formaat op locatie (dus in het museum) getekend. Cornelissen staat in de kunstwereld bekend om zijn futuristische architectonische werelden op groot formaat. Op de website van het museum kun je in een filmpje zien hoe het werk op locatie tot stand komt.

Japanmuseum het Sieboldhuis in Leiden toont “Beestenboel” met origami- dierfiguren van Akira Yoshizawa. Voor het eerst sinds 1955 zijn er ruim 300 van Yoshizawa’s origamikunstwerken weer in Nederland tentoongesteld (de laatste tentoonstelling was in het Stedelijk Museum te Amsterdam). Voor kinderen is er zelfs een speciale dierenspeurtocht uitgezet in verband met deze tentoonstelling.

Het Scheveningse Museum Beelden aan Zee toont dit weekend voor het laatst werken van fotograaf Hans Bol tijdens de tentoonstelling “Paradise City”. Er wordt een selectie foto’s gepresenteerd die Bol eind jaren ’80 in de streek rondom Carrara (bekend van de marmerbergen) maakte. Het museum presenteert voor het eerst een compleet overzicht van de sculpturen van Jan Meefout, vaak met de vrouw of gezinsbeelden als onderwerp. In de presentatie “Van Barye tot Bugatti. Les Animaliers” kun je genieten van een overzicht van Franse en Belgische dierbeeldhouwkunst uit de periode 1830- 1930. Les Animaliers was een groep Franse beeldhouwers die zich in de tweede helft van de 19de-eeuw rondom de Parijse dierentuin Jardin des Plantes concentreerde en sculpturen van allerlei exotische dieren maakten. Ook kun je bronzen sculpturen van de beeldhouwer Caspar Berger gaan bekijken.

Amanda Caines, Urban Tribal Necklace, 2010 © MMKA

Tot slot kun je naar het Museum voor Moderne Kunst Arnhem (MMKA) gaan voor “True Colours”, waar een selectie sieraden uit de internationale ontwerpwedstrijd New Traditional Jewellery te zien is.

Lees ook:Kunst app van de week: SAM – Gauguin & Polynesia
Lees ook:Art and Jazz Kunstroute in Scheveningen
Lees ook:Studio Vertigo van Robbie Cornelissen
Lees ook:Dit weekend laatste kans om te bezoeken (week 20)
Lees ook:Kunst en Antiek in Naarden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>