Han Nefkens krijgt Zilveren Anjer uitgereikt

Han Nefkens in installatie Steiner & Lenzlinger. Foto door Amke

Het Prins Bernhard Cultuurfonds maakte gisteren bekend dat mecenas Han Nefkens (Rotterdam, 1954) een Zilveren Anjer krijgt uitgereikt. Han Nefkens speelt een belangrijke rol in de kunstwereld als initiator van kunstprojecten en als verzamelaar. Nefkens begon in 2000 met het verzamelen van kunst die in de H+F Collectie worden ondergebracht (H+F staat voor Han+ Felipe, dit is zijn levensgezel). Veel van zijn kunstwerken koopt Nefkens ook samen met musea aan en maken onderdeel uit van museumcollecties. Bovendien probeert hij met ArtAids, kunst in te zetten om Aids te bestrijden.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds eert de inzet van Nefkens en benadrukt hiermee de relevantie van het mecenaat voor de kunst- en cultuursector. Zeker vanwege de bezuinigingen in de kunst- en cultuursector, staat het belangeloos schenken aan kunst en cultuur, nu erg in de belangstelling. Han Nefkens werkt regelmatig samen met musea en andere kunstinstellingen om onder andere nieuwe kunst- en modeprojecten op te zetten in binnen- en buitenland.

Vanaf 25 juni zal het Museum Boijmans van Beuningen dan ook een tentoonstelling aan Han Nefkens wijden, omdat hij in de afgelopen tien jaar veel voor het museum betekent heeft als mecenas. Op de website van het museum staat een mooie uitspraak van Nefkens: “Geven is een van de meest onderschatte waarden in de maatschappij.”

Han Nefkens heeft ook de ArtAids foundation opgezet om mensen bewust te maken van het Aids- probleem. Zo wordt er aan internationale kunstenaars gevraagd om zich door dit thema te laten inspireren. Deze kunstwerken worden vervolgens gebruikt om Aids onder de aandacht van het publiek te brengen en betrokkenheid onder het publiek te stimuleren. Ook richt ArtAids zich op het initiëren en ondersteunen van projecten die gericht zijn op preventie en bestrijding van Aids.

Op 23 juni zal Han Nefkens, tezamen met twee anderen, de Zilveren Anjer uitgereikt krijgen. (Bron: Nieuwsbank)

Lees ook:De ArtBag van Pauline van Dongen
Lees ook:Vlaamse kunst- en cultuursector kiest voor Kunst
Lees ook:Winnen: twee kaarten voor The Future of Fashion is Now
Lees ook:Het beste idee van Nederland?
Lees ook:Winnen met STOP AIDS NOW!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>