Vlaamse kunst- en cultuursector kiest voor Kunst

Ik kies voor Kunst via ikkiesvoorkunst.be

De Vlaamse kunst- en cultuursector heeft een nieuwe  campagne gelanceerd onder de naam “Ik kies voor kunst”. Het doel is ‘om kunst en cultuur hoog op de beleidsagenda te zetten en als wezenlijk onderdeel van een dynamische samenleving zichtbaarder te maken’. Mensen kunnen op de campagnewebsite aangeven voor kunst te kiezen.

De campagne is vooral een politiek statement. Op zondag 25 mei 2014 zijn er in België verkiezingen voor Europese, federale en ook regionale parlementen. Er wordt dan onder meer een nieuwe Vlaamse minister van Cultuur aangesteld. Dit wordt gezien als een belangrijk moment voor de kunsten en de cultuur. Velen, – ook politieke partijen en beleidsvoerders, ervaren kunst en cultuur nog steeds als een domein dat weggelegd zou zijn voor een beperkte groep burgers uit de samenleving. Dit is in de praktijk natuurlijk niet zo. Kunst en cultuur zitten zo ingebakken in de maatschappij, dat het eigenlijk niet meer opvalt. Maar juist daardoor zul je het missen als het er niet meer is. Te denken valt aan de strips in de krant, de muzieklessen of cursus fotografie in het gemeenschapshuis of de diverse expo’s en tentoonstellingen in diverse kunst- en culturele centra.

Om die rijkdom van het culturele leven in de kijker te zetten, zetten alle kunst- en cultuurorganisaties in Vlaanderen tussen 22 april en 25 mei de actie ‘Ik kies voor kunst’ op. Hoewel het een politiek statement is, is het tegelijk ook a-politiek, omdat de actie niet verbonden is aan het gedachtegoed van een politieke partij. Via de speciale website kunt u stemmen voor deze actie en laten merken dat kunst belangrijk is voor de samenleving in België.

Lees ook:Schone kunst uit Vlaanderen in Nederland
Lees ook:Vlaamse vedetten
Lees ook:Kunst- en cultuursector bundelt krachten voor eerste amateurkunstmaand
Lees ook:Haagse Museumnacht trekt 10.000 bezoekers.
Lees ook:Louis Raemaekers: van Roermondenaar tot wereldburger

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>