Kunstbeurs Art Brussels gaat van start

De 29ste editie van kunstbeurs Art Brussels begint aanstaande donderdag 28 april met ongeveer 170 galeries. Er hebben  meer dan 400 galeries uit 33 verschillende landen een aanvraag ingediend om op deze kunstbeurs van internationale allure te mogen staan. De Art Brussels wordt de beurs voor gevestigd en aanstormend talent genoemd en profileert zichzelf vooral op het gebied van hedendaagse kunst met een selectie van galeries die zich onder andere in hedendaagse schilderkunst, conceptuele kunst, sculpturen, fotografie, video installaties en zelfs performances specialiseren. Deze kunstbeurs gaat gepaard met allerlei interessante projecten rondom kunst zoals Art in the City en de vijfde editie van Artist Projects.

Courtesy of Berlinde de Bruyckere, We are all flesh, 2009-2010. ©Galleria Continua, San Gimignano / Beijing / Le Moulin

De week waarin de kunstbeurs plaatsvindt, heet vanaf heden de “Brussels Art Week”. Musea en kunstencentra in Brussel, organiseren deze week tal van speciale activiteiten en ook op de beurs worden ‘artist talks’, bezoeken aan privé-verzamelingen en debatten georganiseerd. Ook het openlucht sculpturenproject “Art in the City” in het Egmont Park fleurt de stad op. De kunstenaars die hieraan meedoen met een sculptuur, worden door galeries op de Art Brussels gerepresenteerd. De stad Brussel kiest sinds 2009 elk jaar een kunstenaar uit deze openlucht expositie, die uitgenodigd wordt om een sculptuur voor een specifieke locatie in de openbare ruimte van de stad Brussel te maken. De winnaar zal a.s. donderdag bekend worden gemaakt en wint een bedrag van €100.000.

Courtesy of Anna Nordquist Andersson, The core of the eye, 2010 ©Elastic Gallery- Ola Gustafsson

Artist Projects heeft internationale kunstenaars dit jaar uitgenodigd om op de kunstbeurs ‘in situ’ te interveniëren. De kunstenaars werden uitgedaagd om de grenzen van een kunstbeurs als de Art Brussels te onderzoeken, bijvoorbeeld de beleving van een kunstbeurs en ‘het karakter’. De bezoeker moet op zijn qui-vive blijven, omdat achter elke beursstand een ‘interventie’ van één van de volgende kunstenaars kan wachten: Matthew Brannon, Claire Fontaine, Liam Gillick, Linder, Rob Pruitt en Nora Schultz.  Mousse Magazine is aangetrokken om als curator van deze speciale ‘Art Projects’ op te treden.

Je kunt de Art Brussels van 28 april tot en met 1 mei bezoeken. Het beslaat twee hallen ( hal 1 en 3) van de Brussels Expo.

Lees ook:Een kunstwandeling door Brussel: Brussels, I Love You
Lees ook:Art Amsterdam 2011
Lees ook:Art in the City 2011 gewonnen door Sven ‘t Jolle
Lees ook:London Art Fair 2012
Lees ook:Art Cologne 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>