Leiden maakt zich op voor Museumnacht 2014

Museumnacht Leiden LOGO: Organisatie Museumnacht Leiden

Leiden maakt zich op voor Museumnacht 2014 op zaterdag 17 mei. Tijdens de Museumnacht openen 9 musea hun deuren voor publiek: Museum Boerhaave, Hortus botanicus Leiden, Stedelijk Museum De Lakenhal, Naturalis, Rijksmuseum van Oudheden, Japanmuseum SieboldHuis, Rijksmuseum Volkenkunde, De Leidse Sterrewacht en de Pieterskerk. 

Museumnacht Leiden presenteert daarnaast op 17 mei twee nieuwe programmaonderdelen. In Naturalis is er voor het eerst een Kindermuseumnacht en CORPUS ‘reis door de mens’ komt speciaal voor de Museumnacht naar Scheltema Leiden aan de Marktsteeg 1. De Kindermuseumnacht in Naturalis is speciaal geschikt voor gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd. Tussen 18.00 en 22.00 uur staan alle activiteiten in het museum in het teken van de T.rex. Alle andere musea openen van 20.00 tot ca 01.00 uur ’s nachts hun deuren.

CORPUS ‘reis door de mens’ is een interactief museum over het lichaam, gevestigd in Oegstgeest. Speciaal voor Museumnacht Leiden trekt het museum naar Scheltema Leiden naast Museum De Lakenhal. Daar biedt CORPUS ‘reis door de mens’ een spannend en vrolijk programma over het menselijk brein. Het aantal deelnemende musea aan de Leidse Museumnacht komt hiermee op negen. Kaarten zijn te koop vanaf 4 april 2014.

Voor meer informatie over kaarten en de programmering, kijk hier.

Lees ook:Museumnacht Leiden 2011
Lees ook:Kunstroute Leiden
Lees ook:Den Haag bereidt zich voor op Museumnacht
Lees ook:Volg de jubileum-Kunstroute Leiden
Lees ook:Muzikaal intermezzo in Leidse Musea

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>