Eerste Talentlening cultuur naar jong productiebedrijf

Tangerine Tree filmproducties heeft de eerste Talentlening binnengehaald CREDITS LOGO: Cultuur Ondernemen

De eerste Talentlening voor cultureel ondernemers is vandaag verstrekt aan Tangerine Tree filmproducties. Dit jonge bedrijf, gestart door Nienke Korthof en Willem Baptist, produceert onconventionele culturele projecten en films op het snijvlak van documentaire en beeldende kunst.

“De Talentlening staat vanaf vandaag open voor alle disciplines in kunst, cultuur en creatieve sector. En natuurlijk ook voor cross overs. Daarmee verwachten we een mooie impuls te geven aan talentontwikkeling en ondernemerschap in de cultuursector”, aldus Jo Houben, directeur van Cultuur-Ondernemen. Nienke Korthof, curator en producent, is blij met de Talentlening: “Het biedt ons de financiële ruimte om een vliegende start te maken en in ons eerste jaar drie projecten van jonge makers te realiseren.”

De Talentlening is een initiatief van Cultuur-Ondernemen, gesteund door minister Bussemaker van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Cultuur-Ondernemen heeft al langer goede ervaringen met het verstrekken van laagrentende leningen aan kunstenaars en culturele instellingen. Nieuwe opdrachten, een groter professioneel netwerk en een verbeterde inkomenspositie zijn vaak het resultaat. Voor het verder ontwikkelen van dit financieringsinstrument heeft Cultuur-Ondernemen het Fonds Cultuur+Financiering ingericht, waar overheden en andere kapitaalverstrekkers aan kunnen deelnemen. “Met dit fonds willen wij cultureel ondernemerschap beter financierbaar maken, in samenwerking met overheden, banken en particuliere financiers”, zegt Roelof Balk, directeur Fonds Cultuur+Financiering.

Tangerine Tree heeft al twee projecten in ontwikkeling en één in productie; de film ‘Vogel Vrij’ van regisseur Edward Cook. Deze korte documentaire wordt geproduceerd in samenwerking met BNN-VARA in het kader van de Teledoc Campus, het samenwerkingsproject van NPO, CoBO en het Nederlands Filmfonds voor de ontwikkeling van documentairetalent. Cultuur-Ondernemen ondersteunt culturele organisaties en zelfstandig werkende kunstenaars en creatieven die meer rendement willen halen uit hun ondernemerschap. Het Fonds Cultuur+Financiering is opgericht voor het verstrekken en beheren van financieringen in de cultuursector.

BRON: Perssupport.nl

Lees ook:Het beste idee van Nederland?
Lees ook:Kunsthal en ING organiseren eerste Kunstbuzz voor scholieren
Lees ook:The Art of Impact gaat van start
Lees ook:Vlaamse kunst- en cultuursector kiest voor Kunst
Lees ook:24 uur Cultuur in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>