Stemmen op kunstenaar van het jaar 2012

De genomineerden voor de negende verkiezing Kunstenaar van het Jaar zijn bekend gemaakt en iedereen kan nu zijn stem uitbrengen op zijn of haar favoriete kunstenaar uit een lijst van maar liefst 90 genomineerden.

Er werden dit jaar 610 Nederlandse kunstenaars voorgedragen voor nominatie, waarvan de 90 meest genoemde kunstenaars zijn genomineerd. Onder de genomineerden zijn er 9 nieuw of opnieuw genomineerd (waaronder Wim T. Schippers, Carel Visser en Jeanne van Heeswijk) en er staan ook oud-winnaars zoals Ans Markus en Henk Helmantel op de lijst.

De Kunstenaar van het Jaar zal in vier ronden bepaald worden, waarvan een panel bestaande uit 100 kunstkenners in twee ronden de uitslag bepaalt en er zullen twee publieksronden plaatsvinden. Naast Kunstenaar van het Jaar (vorig jaar gewonnen door Sam Drukker) zullen er nog twee prijzen uitgereikt worden, namelijk Talent van het jaar 2012 en de Briljanten Kunstenaar van het Jaar 2012. Mocht je willen stemmen dan dat hier.

Lees ook:Henk Helmantel is dé kunstenaar
Lees ook:Kunstenaar Helmantel dubbel geprezen
Lees ook:Kies de Kunstenaar van het Jaar
Lees ook:Daan Roosegaarde is Kunstenaar van het Jaar
Lees ook:Stem nog op uw Kunstenaar van het Jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>