Daan Roosegaarde is Kunstenaar van het Jaar

De winnaar van de titel Kunstenaar van het Jaar 2016 is bekend. Daan Roosegaarde van Studio Roosegaarde mag zich een jaar lang de Kunstenaar van het Jaar noemen. De  nummer twee werd Anton Corbijn, gevolgd door Marc Mulders en Iris van Herpen. Marlene Dumas, winnares van vorig jaar, Ossip, Katinka Lampe en Erwin Olaf maakten de top acht compleet. 

Naast de titel Kunstenaar van het Jaar 2016 werd ook het Talent van het Jaar en de Briljanten Kunstenaar van het Jaar gekozen. Talent van het Jaar werd Maartje Korstanje. Briljanten Kunstenaar van het Jaar werd Toos van Holstein. Met de verkiezing van dit jaar is de eregallerij nu bekend. Alle Kunstenaars van het jaar op een rij zijn Daan Roosegaarde (2016), Marlene Dumas (2015), Erwin Olaf (2014), Giovanni Dalessi (2013), Ted Noten (2012), Sam Drukker (2011), Ans Markus (2009/2010) Henk Helmantel (2008), Ad Arma (2007), Jeroen Hermkens (2006), Jacques Tange (2005), Jurriaan van Hall (2004) en Corneille (2003).

De verkiezing Kunstenaar van het jaar is de oudste en verreweg grootste verkiezing op het terrein van kunst in Nederland. Door de gefaseerde opzet met vier verkiezingsrondes, waarbij gedurende de looptijd van de verkiezing zowel een omvangrijk panel van deskundigen als het publiek hun stemmen uitbrengen, biedt de uitslag een goed beeld van de mate waarin Nederlandse kunst en kunstenaars in brede kring gewaardeerd worden. In het kader van de verkiezing zijn dit jaar meer dan 40.000 stemmen uitgebracht.

BRON: Persbericht Kunstenaar van het Jaar

Lees ook:Stem op de Kunstenaar van het Jaar
Lees ook:Marlene Dumas is Kunstenaar van het Jaar
Lees ook:Kies de Kunstenaar van het Jaar 2015
Lees ook:Kies de Kunstenaar van het Jaar
Lees ook:Daan Roosegaarde is Talent van het Jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>