Lenneke van der Goot wint EposPress Tekeningen Prijs 2014

Lenneke van der Goot, ‘Composition with Paper Wolves #2′, 2014. Gouache on paper, 276 x 195 cm CREDITS: Lenneke van der Goot, Amsterdam Drawing

Lenneke van der Goot is tijdens Amsterdam Drawing uitgeroepen tot de winnaar van de EposPress Tekeningen Prijs Jong Talent 2014. Uit vijf genomineerden koos de jury unaniem de winnaar. De EposPress Tekeningen Oeuvre Prijs gaat dit jaar naar Paul van der Eerden. De genomineerden van de EposPress Tekeningen Prijs Jong Talent waren naast Lenneke van der Goot, Marisa Rappard, Koen Taselaar, Levi van Veluw en Thijs Zweers.

EposPress, een uitgeverij en drukkerij van met name kunstboeken, is de initiatiefnemer van deze prijs. De EposPress Prijs is tweeledig. Er is een EposPress Prijs voor jong tekentalent (tot 35 jaar): de winnaar krijgt een tentoonstelling en een cahier met daarin eigen werk, een mooie publicatie voor een jonge kunstenaar. De tweede EposPress Prijs is voor een kunstenaar vanaf 45 jaar die zijn/haar talent door de jaren heen als het ware heeft bewezen. Dit is een oeuvreprijs. Ook hieraan is een publicatie verbonden, die meer het karakter van een boek heeft.

In Galerie VOUS ETES ICI in Amsterdam is tot en met 4 oktober werk te zien van de vijf genomineerden voor de prijs voor jong talent.

Lees ook:Genomineerden Volkskrant Beeldende Kunstprijs maken zich op voor 2015
Lees ook:Anouk Kruithof wint Charlotte Köhler Prijs 2014
Lees ook:Amsterdam Drawing: ruimte voor papier als drager
Lees ook:Navid Nuur wint kunstprijs Volkskrant
Lees ook:Vier genomineerden Prix de Rome 2015 exposeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>