Navid Nuur wint kunstprijs Volkskrant

Navid Nuur is de winnaar van de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs. De jury roemt zijn bijzondere tekeningen, sculpturen, foto’s en installaties. De prijs werd zondag in het programma Kunststof TV uitgereikt door juryvoorzitter Ronald Plasterk.

“Zelfverzekerd en met speels gemak gaat de kunstenaar te werk”, citeerde Plasterk uit het juryrapport. “De jury ziet een rusteloos zoeken in het werk, een zoeken dat aanstekelijk is. Ook als de tentoonstelling verlaten en het werk opgeborgen is, werkt de betovering door.”

Navid Nuur (Teheran, 1976) kreeg van Plasterk een cheque van 10 duizend euro. Hij werd voor de prijs genomineerd door De Hallen-conservator Xander Karskens. De vier andere genomineerden waren Sharon Houkema, Paulien Oltheten, Karin Schipper en Mounira Al Solh. Het werk van de vijf kunstenaars is nog tot 13 juni 2010 te zien in het Stedelijk Museum Schiedam.

Zie hieronder de uitzending van Kunststof TV, waarin de prijs werd uitgereikt.

Lees ook:Vijf genomineerden de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs
Lees ook:Floris Kaayk wint Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2014
Lees ook:Bram de Jonghe wint Volkskrant Beeldende Kunstprijs 2015
Lees ook:Nieuwe ouevreprijs voor striptekenaars
Lees ook:Winnaars Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2011

1 Reacties // Reageer

One thought on “Navid Nuur wint kunstprijs Volkskrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>