Anouk Kruithof wint Charlotte Köhler Prijs 2014

De Charlotte Köhler Prijs is een prijs voor jong talent CREDITS: Prins Bernhard Cultuurfonds

Beeldend kunstenaar Anouk Kruithof (1981) uit Dordrecht heeft de Charlotte Köhler Prijs 2014 toegekend gekregen door het Prins Bernhard Cultuurfonds. Ook muziektheatergezelschap Via Berlin kreeg deze prijs toegewezen.

Volgens de Adviescommissie Beeldende Kunst van het Cultuurfonds heeft Anouk Kruithof zich bijzonder verdienstelijk gemaakt als beeldend kunstenaar. ‘Ze gebruikt de fotocamera als strategisch gereedschap om contact te leggen met de buitenwereld’, aldus het juryrapport. Kruithof (1981) studeerde in 2003 af aan de kunstacademie St. Joost in Breda. Haar veelzijdige en internationaal tentoongestelde werk bestaat uit fotografie, installaties, sculpturen, kunstenaarsboeken en performances. Werken van Anouk Kruithof zijn momenteel te zien in het Stedelijk Museum Amsterdam (tot 9 juni 2014) en op tentoonstellingen in Hannover, Vevey (Zwitserland), Budapest en Shenzen (China). Een impressie van het werk van Kruithof is te zien op www.anoukkruithof.nl

Via Berlin heeft in korte tijd een bijzondere en waardevolle positie verworven in muziektheater, zo onderbouwt het Cultuurfonds de toekenning van de Charlotte Köhler Prijs voor talent in theater. Actrice Dagmar Slagmolen (1980) en violiste Rosa Arnold (1984) vormen de artistieke kern van Via Berlin, dat in 2009 debuteerde bij Orkater/De Nieuwkomers.  Meer informatie over Via Berlin is te vinden op www.viaberlin.nl.

Deze aanmoedigingsprijzen voor jong talent – van elk € 30.000 – worden op donderdag 3 juli 2014 uitgereikt in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Lees ook:Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2011 voor Anton Corbijn
Lees ook:Kim van Norren krijgt Sieger White Award
Lees ook:Lenneke van der Goot wint EposPress Tekeningen Prijs 2014
Lees ook:Klok & Peel Museum wint Museumprijs 2014
Lees ook:P.C. Hooft-prijs voor Charlotte Mutsaers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>