Kunstenaar Ai Weiwei gearresteerd

Kunstenaar Ai Weiwei is gearresteerd door de Chinese politie, meldt de correspondent van The Guardian. Hij wordt vastgehouden in zijn hotelkamer in Chengdu zodat hij niet de rechtszaak tegen de politieke dissident Tan Zuoren kan bijwonen.

Ai Weiwei steunt het onderzoek van Tan Zuoren naar de desastreuze gevolgen van de zware aardbeving in de provincie Sichuan. Dit tot ongenoegen van de autoriteiten. Meer dan 80 duizend mensen vonden vorig jaar de dood bij de aardbeving. Velen werden bedolven onder het puin van slecht gebouwde overheidsgebouwen. Verwijten aan corrupte ambtenaren en politici worden door de Chinese overheid hard de kop ingedrukt.

Ai Weiwei gebruikt zijn status om deze kwestie aan de kaak te stellen. Hij is een veelzijdig kunstenaar die internationale faam verwierf met zijn ontwerp van het zogenoemde Vogelnest, het Olympisch Stadion in Beijing. Het Mori Art Museum in Tokio houdt momenteel een overzichtstentoonstelling van zijn werk.

Zie voor meer kunstnieuws www.kunst.blog.nl

Lees ook:China heeft kunstenaar Ai Weiwei boete opgelegd
Lees ook:Ai Weiwei krijgt Amnesty’s Ambassador of Conscience Award
Lees ook:Ai Weiwei wordt gastdocent in Berlijn
Lees ook:Ai Weiwei: twee maanden later
Lees ook:Signed by the artist: Ai Weiwei by Taschen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kunstenaar Ai Weiwei gearresteerd

  1. Michiel Demarey

    Ik vind het zeer moedig dat Ai Weiwei het anti-ethische gebeuren in China tracht aan te kaarten a.h.v. installaties en zijn roem. Elke vorm van weerstand wordt door de Chinese regering op een ondemocratische manier opgelost. Ik hoop dat hij snel vrijgelaten wordt!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>