Matisse en zijn cut-outs in boekvorm

Een fragment uit het boek CREDITS: Taschen

In het Tate Modern is momenteel tot en met 7 september de expositie Cut-outs van Henri Matisse te zien. Na deze expositie verhuist de expositie naar over de plas, richting New York. Voor wie niet in de gelegenheid is om nog naar Londen af te reizen of naar New York te gaan is er een oplossing in boekvorm: Henri Matisse Cut-Outs van Taschen. 

Het boek biedt inzicht in de historische context van de cut-outs van Henri Matisse. Daarbij wordt teruggegaan tot de jaren ’30, toen Matisse een trip naar Tahiti maakte. Het boek volgt de historie tot en met de laatste jaren van de kunstenaar in Nice. Het boek biedt niet alleen aandacht aan de cut-outs van Matisse, maar toont ook diverse foto’s van de kunstenaar. Deze, soms zeldzame kleurenfoto’s, zijn onder meer gemaakt door Henri Cartier-Bresson, Brassaï en de filmproducent Murnau. Ook omvat het boek teksten van Matisse, Picasso, publicist E. Tériade, de dichters Louis Aragon, Henri Michaux en Pierre Reverdy, en Matisse’s schoonzoon, Georges Duthuit.

Het boek is uitgevoerd in hardcover en bevat ook diverse uitvouwbare documenten. Het boek kost 49,99 euro.

Lees ook:Tate Modern Londen: Uitgeknipt Matisse
Lees ook:Signed by the artist: Ai Weiwei by Taschen
Lees ook:Henri Matisse: ‘Cézanne is god’
Lees ook:Gestolen werk Matisse is terug op eigen stek
Lees ook:Taschen: ook erg mooi op de iPad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>