Taschen: ook erg mooi op de iPad

De Taschen apps zijn er al even, de meest recente is van 19 januari, maar ik was nog niet eerder in de gelegenheid ze te beoordelen.  Op dit moment heeft Taschen twee iPad apps uitgebracht. Hiermee tonen ze bij Taschen nogmaals aan mee te gaan met de tijd en niet bang te zijn voor verandering. Eerder brachten ze namelijk ook al een aantal van hun publicaties uit als een iPhone app.

Uiteraard zijn zowel de apps voor de iPhone alsook deze nieuwe apps mooi vormgegeven, zoals we dat van Taschen gewend zijn. Liefhebbers van de traditionele Taschen boeken hoeven echter de komende jaren nog niet te vrezen, de boeken worden nog wel als hun belangrijkste werk gezien.

De eerste app die ze hebben voor de iPad hebben uitgebracht is “Yes is more! An Archicomic on Architectural Evolution by BIG”. Dit is een architectuur manifest van de in Kopenhagen gevestigde groep BIG dat in de vorm van een stripverhaal wordt verteld. Het is een app uitgave van een gepubliceerd boek, maar deze digitale versie heeft daarnaast nog drie extra hoofdstukken met recent ontwikkelde projecten. Bovendien bevat  de app variant 25 video’s en 360° afbeeldingen van de gebouwen. Deze app kost € 7,99 op iTunes.

De andere app is de digitale uitgave van het ‘Taschen magazine’ met in deze uitgave (Fall/ Winter 2010) alle boeken van de winter. Titels die in deze editie worden besproken zijn onder andere 75 Years of DC Comics en Neo Rach. Boeken die je ziet kun je automatisch  toevoegen aan je boodschappenlijstje.

Lees ook:Kunst app van de week: Magritte Your World & Street Tag
Lees ook:Kunst app van de week: Deutsche Bank Art Works
Lees ook:Kunst app van de week: Hammer Museum
Lees ook:Europese primeur: TASCHEN exposeert in Museum aan het Vrijthof
Lees ook:Kunst app van de week: Artfinder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>