Drijvende kunst met Floating Images

Het werk van Chantal van Wolde CREDITS: Krijnie Beyen

Het werk van Chantal de Wolde CREDITS: Krijnie Beyen

Als u op 24 mei toch naar Groningen gaat voor De Nacht van Kunst & Wetenschap, dan kunt u dit weekend wellicht combineren met een bezoek aan Deventer. Want vanaf 25 mei vindt in deze stad het kunstproject Floating Images plaats. Zoals de naam al duidelijk maakt gaat het hierbij om drijvende kunstwerken op het water. Wandelend langs het water kunt u deze tijdelijke beeldenroute volgen en deze vorm van kunst tot u nemen.  

Het project met water en kunst is bijna logisch voor een stad als Deventer. De stad heeft veel te maken met water en is er mee vervuld en gevuld. Floating images is dan ook een kunstproject op één van de mooiste waterplekken in Deventer: de Singel in het Rijsterborgherpark. De drijvende kunstwerken op het water krijgen hun kracht door te werken in m2 in plaats van door m3. Om goed zichtbaar te zijn vanaf de waterkant hebben de werken minimaal een oppervlakte van 6 x 6 meter (in elke denkbare vorm). Daarbij moet het werk zich ook nog eens goed tot de omgeving verhouden en de beeldkracht van het water verstevigen.

Acht kunstenaars hebben voor Floating Images kunstwerken gemaakt. Dat zijn Krijnie Beyen, BiOP, Floor Coolsma, Jeroen Diepenmaat, Karel van der Eijk, Marieke de Jong, Patrick Mangnus en Chantal de Wolde. De kunstwerken blijven in ieder geval vijf maanden aanwezig in het landschap van Deventer, aangezien Floating Images tot en met 25 oktober dit jaar loopt. De feestelijke opening van Floating Images is op zaterdag 25 mei 0m 15.00 uur bij het Vogeleiland in Deventer. De toegang is gratis.

Lees ook:Oeuvre Jan Brugge in Bergkerk Deventer
Lees ook:Kunstproducent Mothership maakt Rotterdam groener
Lees ook:Vijfde editie Amsterdam Light Festival geopend
Lees ook:Amsterdam in het licht
Lees ook:Filmmaker en kunstenaar Robert Breer overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>