Kunst en cultuur tijdens Palio di San Donato

Oude tijden herleven in Italië CREDITS: Palio di San Donato

Oude tijden herleven in Italië CREDITS: Palio di San Donato

Wie tussen 22 en 24 augustus in de omgeving van het Italiaanse Udine is, moet zeker een bezoek brengen aan Palio di San Donato in Cividale del Friuli. Dit festival biedt toeristen, bezoekers en inwoners de mogelijkheid om de historische architectuur en het historische kruisboogtoernooi te ontdekken, ondertussen genietend van diverse oude ambachten en kunsten.

De hoeken en gaten van alle straten en pleinen zullen kleurrijk aangekleed worden door middel van feestelijke processies, entertainment, jongleurs, musici, minstrelen en vuurspuwers. De stad krijgt door het festival bijna weer het karakter van de Middeleeuwen. Het festival Palio di San Donato viert dit jaar de 15e verjaardag. In 2000 werd het festival nieuw leven ingeblazen.

Sinds het midden van de 14e eeuw werd boogschieten een feest tijdens de activiteiten rond de verering van de beschermheilige van de stad op 21 augustus. Tijdens een kruisboogtoernooi mochten de vertegenwoordigers van de diverse stadsdistricten strijden om een award oftewel de toegang tot kostbaar textiel. Vanaf 20 augustus 1368 werd Palio di San Donato jaarlijks gehouden tot aan 1797. Door de invasie van Napoleon kwam er een einde aan het feest tot 2000.

 

Lees ook:Museum aan de Stroom viert vijfde verjaardag
Lees ook:Feest in Gent bij de Gentse Feesten
Lees ook:De zomer in de kunstbol in Dordrecht
Lees ook:Nog één dag KunstTour Maastricht voor de boeg
Lees ook:Route du Nord in het Zomerhofkwartier

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>