De zomer in de kunstbol in Dordrecht

De City Art Fair in Dordrecht: kunst in alle facetten. CREDITS: City Art Fair Dordrecht

Dordrecht is deze zomer in de ban van de kunst. Er worden diverse kunstmanifestaties gehouden, waarbij er voor iedereen wat wils is. Zo is ieder weekend van 12 juli tot en met 17 augustus Place d’Ary te vinden aan het Groothoofd in Dordrecht. 

Volgens de organisatie van Place d’Ary is wat acht jaar geleden begon als een eenmalig onderdeel van de viering van de tiende verjaardag van het Kunstrondje, uitgegroeid tot een kunstmanifestatie die zes weekenden achtereen de stad versiert. La Place d’Ary is de Dordtse variant op het Place du Tertre in Parijs, maar dan anders. Place d’Ary en wordt gehouden daar waar de Noord, de Beneden Merwede en de Oude Maas samenvloeien. Elke beeldend kunstenaar heeft zijn eigen stukje atelier meegenomen naar het Drierivierenpunt en kan zo laten zien hoe hij of zij werkt. Vanaf 13 juli tot en met 18 augustus is het Groothoofd elk weekend één groot verkoopatelier, is er ’s-middags en ’s-avonds live muziek en komt iedereen op de zaterdagavond naar la Place d’Ary voor de avondfilm. Elke middag zijn er, steeds wisselende, workshops voor kinderen.

Verder wordt er tot en met oktober iedere eerste zondag van de maand een antiek- en curiosamarkt gehouden in Dordrecht. Dit gebeurt rondom de Nieuwkerk bij de Voorstraat Noord, in het monumentale historische centrum van Dordrecht. Er staan gemiddeld 40 kramen, maar in de aangesloten straat richting de Voorstraat Noord komen ook nog kramen te staan. Daarnaast is er in Dordrecht ook nog het kunstrondje Dordt. In het historische centrum van Dordrecht zijn op loopafstand van elkaar ongeveer zeventig zaken gelegen, die kunst, antiek en curiosa, of (antiquarische) boeken verkopen. Deze zaken zijn aaneengesloten in de Dordtse Vereniging van Kunst- en Antiekhandelaren. Deze vereniging organiseert een aantal activiteiten,waaronder de Dordtse Boekenmarkt en het Kunstrondje Dordt. Dit Kunstrondje is een wandeling langs de winkels van onze deelnemers.

Tot slot is er de City Art Fair, een evenement op de laatste zondagen van de zomermaanden juni, juli en augustus. Tijdens City Art Fair tonen kunstenaars hun werken en vertellen ze de bezoekers over hun manier van werken en over de door hen gebruikte technieken. Verschillende deelnemers geven demonstraties. De kunstenaars komen niet alleen uit de regio Dordrecht, maar ook uit andere delen van Nederland. De Art Fair is ook een uitstekende kunstontmoetingsplek voor kunstenaars en kunstliefhebbers. Dit jaar zijn de zondagen 27 juli en 31 augustus ingepland voor de City Art Fair.

Lees ook:Picknicken in museumtuin Den Haag
Lees ook:Relletje om Mekka van Calvijn
Lees ook:Foxes in the City, gewoon in Maarssen
Lees ook:Vooraankondiging: betaalbare kunst voor iedereen
Lees ook:Nog drie dagen: Win kaarten voor de ARA Art Fair

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>