Kunst app van de week: Touch Van Gogh

Een still uit de app CREDITS: IJsfontein, Van Gogh Museum

Een still uit de app CREDITS: IJsfontein, Van Gogh Museum

De wereld verandert en het Van Gogh Museum gaat met de tijd mee. Al enige tijd is er de Engelstalige app voor tablets Touch Van Gogh. Deze app onthult informatie die in en onder de verf van de schilderijen van Van Gogh schuil gaat. Via de app zijn alle bijzondere verhalen rondom De slaapkamer, De tuin van Daubigny of Gezicht vanaf Theo’s appartement te ontdekken.

In de verhalen zijn namelijk de meest recente onderzoeksresultaten van het Van Gogh Museum verwerkt. De app bevat informatie over onder meer hergebruikte schildersdoeken, verkleuring van de verf en Van Goghs gebruik van het perspectiefraam. De komende twee jaar volgen nog 12 schilderijen. Download de gratis app in de appstore van Apple (voor iOS 6 of hoger, maar helaas tijdelijk niet beschikbaar) of Google Play.
De app is gemaakt door het Van Gogh Museum voor iedereen die Van Goghs schilderijen tot in detail wil bekijken, meer wil weten over Van Goghs werkwijze, de geheimen van zijn schilderstechnieken wil ontdekken, geïnteresseerd is in zijn geschiedenis of nieuwe resultaten uit het onderzoek naar Van Goghs atelierpraktijk wil begrijpen. Touch Van Gogh is ontwikkeld samen met IJsfontein en won dit jaar al de Heritage in Motion Award 2014.

 

Lees ook:Touch Van Gogh krijgt uitbreiding
Lees ook:Vincent van Gogh gaat bloggen
Lees ook:Vooraankondiging: de ontdekking van Vincent van Gogh
Lees ook:Google Goggles voor het Getty Museum
Lees ook:Google Earth zoomt in op kunst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>