Vincent van Gogh gaat bloggen

Het heeft er alle schijn van dat Vincent van Gogh ruim honderd jaar na zijn dood gaat bloggen. Het Van Gogh Museum opent op dinsdag 6 oktober Van Goghs Blog. Je volgt er zijn belevenissen, reizen en opvattingen, zoals hij die in zijn brieven beschreef.

Aanleiding voor het blog is de hernieuwde aandacht voor Van Gogh’s brieven. Alle brieven zijn gebundeld in de nieuwe, vuistdikke bundel Vincent van Gogh – De brieven. Ze zijn bovendien verwerkt in de nieuwe database vangoghletters.org.

Ook is er de expositie Van Goghs brieven. De kunstenaar aan het woord, waarvoor een speciale iPhone-applicatie is gemaakt.

.

.

.

Lees ook:AICA Oorkonde 2011 voor tentoonstelling Van Goghs brieven
Lees ook:Kunst app van de week: Touch Van Gogh
Lees ook:Kunstenaar kweekt oor van Vincent van Gogh
Lees ook:Van Gogh Beeldconcert van Lavinia Meijer in Kröller-Müller Museum
Lees ook:Vooraankondiging: de ontdekking van Vincent van Gogh

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>