Google Goggles voor het Getty Museum

Na Google’s Art Project en de samenwerking met Red Bull voor Street Art View heeft Google er nu in zeer korte tijd alweer een nieuw kunstproject bij. Google Goggles bestaat weliswaar al een poosje maar nu heeft Google vandaag op haar blog bekend gemaakt dat ze de samenwerking zijn aangegaan met het J. Paul Getty Museum. Samen hebben ze de gehele permanente collectie van het museum ‘Goggle proof’ gemaakt.

Het Getty Museum heeft een imposante collectie met onder andere werken van Titiaan, Rubens en Rembrandt. Bij een bezoek aan het museum kun je nu met behulp van de Google Goggles app meer informatie over de werken krijgen. Het enige wat je hoeft te doen is een foto maken van een kunstwerk (uiteraard zonder flits) en deze scannen met de app. Vervolgens wordt er aan de hand van de ingescande afbeelding naar informatie gezocht via Google en krijg je bijvoorbeeld meer informatie over het werk via commentaar van kunstenaars of conservatoren. In de video zie je hoe het allemaal precies werkt.

Lees ook:Bonnefantenmuseum maakt debuut bij Google Art
Lees ook:Google Doodle binnenkort in het museum
Lees ook:Is museumbezoek via Internet de toekomst?
Lees ook:Google meets Red Bull: Street Art View
Lees ook:€25.000 voor kunstwerk bij steengroeve

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>