De Van Gogh van de toekomst, gemaakt op de computer

De Future Van Gogh CREDITS: Jeroen van der Most

Vincent van Gogh is een schilder die tot de verbeelding spreekt. Zijn werken lokken nog velen naar de musea wereldwijd, waaronder het Van Gogh Museum in Amsterdam. Maar zijn werken leiden ook tot nader onderzoek, analytisch onderzoek, waardoor de Van Gogh van de toekomst kan ontstaan. Jeroen van der Most is hier verantwoordelijk voor. 

De kunstenaar Jeroen van der Most is in het dagelijks leven statisticus, maar kan daardoor de kunst vanuit een ander perspectief bekijken. Door het analyseren van omvangrijke databases en de analyses vervolgens toe te passen op de werken van Vincent van Gogh, ontstond een nieuw werk. Voor de analyse werden alle werken van Van Gogh uit het Van Gogh Museum onder de loep genomen.

Het nieuwe werk meet 110 cm bij 80 cm en omvat een glooiend landschap met een strakblauwe lucht. De ‘Future Van Gogh’  is te zien in het NH Hotel Museum Quarter. Daar is ook een expositie te zien onder de naam ‘Back to the Future: Van Gogh’ van de organiserende galerie BooART. De expositie toont enkele werken van Van der Most geïnspireerd door Van Gogh. Overigens heeft Van der Most niet alleen een werk van Van Gogh gemaakt. Eerder maakte hij ook al een werk van Rembrandt.

Lees ook:Verdwenen Van Gogh komt boven water
Lees ook:Winnen met STOP AIDS NOW!
Lees ook:Kunst TV – Don McLean: Starry starry night
Lees ook:Winnen: twee kaarten voor The Future of Fashion is Now
Lees ook:Robert Zandvliet over zijn inspiratie door Van Gogh

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>